ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μπλάζεβιτς για Εθνική: "Ποια Ελλάδα; Να τους διαλύσουμε μέσα στο γήπεδο"

Newly appointed coach of Bosnia's national soccer team Miroslav Blazevic addresses journalists in Sarajevo on Thursday, July 24, 2008. (AP Photo/Hidajet Delic)
Newly appointed coach of Bosnia's national soccer team Miroslav Blazevic addresses journalists in Sarajevo on Thursday, July 24, 2008. (AP Photo/Hidajet Delic) ASSOCIATED PRESS

Ο Τσίρο Μπλάζεβιτς, που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο κροατικό ποδόσφαιρο και ως ομοσπονδιακός τεχνικός (1994-2000), αντιμετωπίζει σαν τυπική διαδικασία τα μπαράζ με την Εθνική μας ομάδα και προβλέπει άνετη πρόκριση της Κροατίας.

Ο Τσίρο Μπλάζεβιτς, μια πολύ σπουδαία μορφή του κροατικού ποδοσφαίρου, που έχει διατελέσει και ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας από το 1994 ως το 2000, θεωρεί τυπική διαδικασία τα μπαράζ της χώρας του με την Εθνική μας ομάδα. Μάλιστα, τόνισε πως πρώτα θα συμφωνήσουν οι δυο ομάδες στα πόσα γκολ θα σταματήσουν και μετά θα κατέβουν να παίξουν.

"Ποια Ελλάδα; Δεν φοβόμαστε κανέναν. Ο Ζλάτκο Ντάλιτς ήταν μαθητής μου και ξέρει με ποιο τρόπο να αντιμετωπίσει τους Έλληνες", ανέφερε αρχικά και για το αν είναι τόσο αισιόδοξος, απάντησε:

"Αν είμαι αισιόδοξος; Φυσικά και είμαι αισιόδοξος. Εγώ δεν έχω χάσει ποτέ από τους Έλληνες. Και τους πέτυχα ίσως στην πιο δύσκολη καμπή της ζωής μου, στα προκριματικά του Μουντιάλ του 1998. Και τους κέρδισα μέσα στην κόλαση της Θεσσαλονίκης με εκείνο το γκολ του Σούκερ.

Γιατί θεωρείτε δύσκολους τους Έλληνες; Δείτε το ranking της FIFA και κοιτάξτε πού είναι αυτοί και πού εμείς. Τι μου λέτε για παραδόσεις και ότι δεν τους κερδίζουμε συχνά; Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε αυτές τις παραδόσεις. Είναι απλό, είμαστε πολύ καλύτεροι και θα προκριθούμε. Θα πάμε στη Ρωσία μέσω Ελλάδας. Για να το πω μεταφορικά, πρώτα πρέπει να συμφωνήσουμε πόσα γκολ θα βάλουμε στους Έλληνες και μετά να κατέβουμε να παίξουμε τα δύο παιχνίδια".

"Να σκεφτούμε μόνο ποιοι είμαστε και να τους διαλύσουμε μέσα στο γήπεδο. Αν σκεφτόμαστε ότι μπορεί να χάσουμε από την Ελλάδα, καλύτερα να σταματήσουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο. Είμαστε το απόλυτο φαβορί, είμαστε πολύ καλύτεροι σε όλα και μόνο από εμάς εξαρτάται", δήλωσε ο Μπλάζεβιτς, ο οποίος είχε διατελέσει και προπονητής του ΠΑΟΚ (1991-92).

Μένει να τον διαψεύσουν οι διεθνείς μας στο χορτάρι!

AP Photo/Hidajet Delic

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ