ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μπεργκ και Χουλτ κλήθηκαν στη Σουηδία

Μπεργκ και Χουλτ κλήθηκαν στη Σουηδία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μάρκους Μπεργκ και ο Νίκλας Χουλτ κλήθηκαν στην Εθνική ομάδα της Σουηδίας, από το νέο ομοσπονδιακό προπονητή, Τζάνε Άντερσον.

Στις 6 Σεπτεμβρίου η Σουηδία θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία, στο εναρκτήριο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 και στο πρώτο ματς της μετά Ιμπραχίμοβιτς εποχής.

Παρόντες στη νέα αρχή της Εθνικής ομάδας θα είναι οι δύο Σουηδοί του Παναθηναϊκού, ο Μάρκους Μπεργκ και ο Νίκλας Χουλτ.

Οι δύο ποδοσφαιριστές συμπεριλήφθηκαν στην 23άδα του νέου ομοσπονδιακού προπονητή, Τζάνε Άντερσον, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Έρικ Χάμρεν.

Ουσιαστικά, ο Μπεργκ παραμένει στις επιλογές παρά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, ενώ ο Χουλτ επανέρχεται μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η τελευταία φορά που ο Χουλτ αγωνίστηκε με τη Σουηδία ήταν στις 21/1/2014, στη φιλική νίκη επί της Ισλανδίας με 2-0 και η τελευταία κλήση του ήταν στις 21 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, στη νίκη με 2-0 επί του Λιχτενστάιν για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Χουλτ: "Δεν είναι αληθινές οι κατηγορίες για τον Μπεργκ"

Μετά την κλήση του στην Εθνική ομάδα, ο Νίκλας Χουλτ μίλησε στην ιστοσελίδα "aftonbladet" για τα συναισθήματα και τη βελτίωση του, αλλά και τις κατηγορίες που αποδίδονται στον Μάρκους Μπεργκ. Αναλυτικά:

Ποια ήταν η αντίδραση σου όταν έμαθες την κλήση σου;

"Είμαι πολύ χαρούμενος που κλήθηκα στην εθνική, γιατί ήμουν εκτός. Πάντα μου αρέσει να παίζω με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Η κλήση, μου έδωσε περισσότερη ενέργεια και είναι ένα καλό ξεκίνημα για τη σεζόν. Επίσης, είναι ένα νέο ξεκίνημα για την εθνική ομάδα, με νέα πρόσωπα".

Πως αντέδρασες όταν έμαθες ότι ο Μπεργκ κατηγορείται για ρατσιστική συμπεριφορά;

" Δεν κατάλαβα τίποτα. Έπαιζαν σκληρά καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, όπως συνηθίζεται στα δύσκολα παιχνίδια. Οι παίκτες της Μπρόντμπι έκαναν πολύ σκληρά μαρκαρίσματα και ήταν πολύ επιθετικοί. Δεν άκουσα τίποτα. Όλα αυτά που λένε, τα διάβασα. Οι κατηγορίες για τον Μάρκους δεν είναι αληθινές".

Πως αισθάνεσαι με το παιχνίδι σου; Είσαι σε καλή κατάσταση;

" Νιώθω ότι είμαι σε καλή κατάσταση. Νιώθω μεγάλη αυτοπεποίθηση στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, άκουσα πως κλήθηκα να αγωνιστώ ως μέσος. Παίζουμε με τρεις αμυντικούς και εγώ έχω όλη την αριστερή πλευρά. Μου αρέσει να τρέχω και να προσφέρω αμυντικά και επιθετικά".

Σε ποιους τομείς έχεις βελτιωθεί;

" Έχω κάνει βήματα προόδου, παίζοντας κόντρα σε καλούς παίκτες στη Γαλλία και τώρα στην Ελλάδα. Γενικά, έχω βελτιωθεί. Στη Νις έπαιζα ως εσωτερικός μέσος. Τώρα, είμαι πιο πολύ εξτρέμ. Θα μιλήσω με τον προπονητή και θα μου πει που θέλει να παίξω".

Πως αντιμετωπίζεις τον ανταγωνισμό στην Εθνική; Έχεις μπροστά σου τον Ντουρμάζ και τον Φόρμπεργκ;

" Σίγουρα θα είναι δύσκολο να πάρω τη θέση τους. Είμαστε, όμως, διαφορετικοί παίκτες".

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ