ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μπεν Σιμόν: "Εξεπλάγησαν με το σύστημά μου"

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / CYPRUS - GREECE / ΜΠΕΝ ΣΙΜΟΝ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Μπεν Σιμόν EUROKINISSI SPORTS

Ο Ισραηλινός προπονητής της Εθνικής Κύπρου, Ραν Μπεν Σιμόν, δήλωσε ότι "αυτοί οι παίκτες μπορούν να φτάσουν την Κύπρο κάπου καλά", ενώ στάθηκε στο σχήμα που επέλεξε να "κατεβάσει" την ομάδα του.

Μετά το ματς με την Ελλάδα, κατά το οποίο επήλθε ήττα για την Κύπρο (1-2), ο προπονητής Ραν Μπεν Σιμόν δήλωσε ότι ήταν ένα πάθημα για τους παίκτες του. Αναφέρθηκε στο σχήμα που επέλεξε (3-5-1-1) και για το μέλλον της Εθνικής Κύπρου.

Αρχικά ανέφερε: "Είδα μια ομάδα με πολύ μεγάλο κίνητρο που κυριάρχησε στο παιχνίδι. Είδα παίκτες που ήθελαν πολύ τη νίκη. Τα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού, για εμένα ήταν ένα καλό παιχνίδι, με κακό αποτέλεσμα. Οι παίκτες έμειναν μακριά από τον θόρυβο, ήθελαν να κερδίσουν. Μερικές φορές πρέπει να εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες σου. Πιστεύω πολύ στην ομάδα. Αρχίζουμε να παίζουμε σαν μια δυνατή ομάδα.

Δεν είμαστε ακόμα εκεί, αλλά θα φτάσουμε εκεί. Έχουμε μια καλή γενιά που μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε. Αυτά τα προκριματικά δεν ήταν καλά από πλευράς αποτελεσμάτων, αλλά αν πάρουμε το μάθημα θα γίνουμε μια πολύ δυνατή ομάδα. Πιστεύω πως αυτοί οι παίκτες μπορούν να φτάσουν την Κύπρο κάπου καλά".

Για το σύστημα-πλάνο που επέλεξε:

"Δεν ήταν μόνο οι δημοσιογράφοι που εξεπλάγησαν με το σύστημα. Και η Ελλάδα δεν το περίμενε. Το να παίζουμε με διαφορετικά συστήματα είναι ένα εργαλείο για εμάς. Είναι κάτι που μπορεί να μας βοηθήσει".

Για τον αγώνα με το Βέλγιο που ακολουθεί:

"Θα πάμε στο Βέλγιο για να παίξουμε ποδόσφαιρο. Είναι ένα μεγάλο τεστ, και θα πάμε για να παίξουμε ποδόσφαιρο. Όπως έχω πει, στην Ευρώπη πάμε σε κάθε παιχνίδι για να κερδίσουμε".

Για ότι έζησε έντονα το παιχνίδι από το πάγκο:

"Ακόμη και αν δεν διακυβεύεται ένας τίτλος για εμένα το κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ταυτότητα και το κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ανατροπή στο ΓΣΠ, 2η η Ελλάδα και "βλέπει" Μουντιάλ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ