ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ χωρίς αλκοόλ το 2022

Μουντιάλ χωρίς αλκοόλ το 2022

Ο γενικός γραμματέας της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ 2022, στο Κατάρ, εξέφρασε την πρόθεση για απαγόρευση πώλησης αλκοόλ εντός κι εκτός γηπέδων. Αναμονή από τη FIFA, της οποίας εκ των χορηγών είναι η Budweiser.

Ξεκάθαρος ήταν την Τρίτη ο Χασάν Αλ-Ταουαντί, γενικός γραμματέας της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ 2022, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα, "Al-Sharq".

"Δεν θα υπάρχει κατανάλωση αλκοόλ στους δρόμους, στα πάρκα και στους δημόσιους χώρους. Επίσης, είμαστε αντίθετοι με την πώληση αλκοόλ στα γήπεδα και στους περιβάλλοντες χώρους. Δεν θα υπάρχει καθολική απαγόρευση πώλησης αλκοόλ, παρά μόνο σε συγκεκριμένα μέρη", υποστήριξε χαρακτηριστικά ζητώντας την εναρμόνιση της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας με τους εθιμικούς κανόνες ενός ισλαμικού κράτους.

Όμως εκ των βασικών χορηγών της FIFA είναι μια εταιρία που πουλά αλκοόλ και συγκεκριμένα η μπύρα, Budweiser. Στο προηγούμενο Μουντιάλ, το 2014, η παγκόσμια ομοσπονδία απαίτησε από τη Βραζιλία την ειδική κατάργηση ενός νόμου, ο οποίος απαγόρευε την πώληση αλκοολούχων ποτών στους αθλητικούς χώρους, ύστερα από αίτημα της Budweiser.

Προς το παρόν και μετά τις δηλώσεις του Χασάν Αλ-Ταουαντί, η FIFA τηρεί στάση αναμονής για να καθορίσει τη στάση της, μπροστά στην επιθυμία της διοργανώτριας χώρας.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ