ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μούτκο: "Αν παίζουμε έτσι ντοπαρισμένοι..."

Vitaly Mutko, Russian Federation Deputy Prime Minister & Local Organising Committee Chairman reacts walking inside a metro train branded for the 2018 World Cup during a ceremony in Moscow, Russia, on Tuesday, Nov. 28, 2017. (AP Photo/Ivan Sekretarev)
Vitaly Mutko, Russian Federation Deputy Prime Minister & Local Organising Committee Chairman reacts walking inside a metro train branded for the 2018 World Cup during a ceremony in Moscow, Russia, on Tuesday, Nov. 28, 2017. (AP Photo/Ivan Sekretarev) AP

Πέντε μήνες μετά τις καταγγελίες για ντόπινγκ Ρώσων ποδοσφαιριστών, ο Βιτάλι Μούτκο επιστράτευσε το χιούμορ του για να απαντήσει σε ερώτηση που δέχτηκε για την εθνική ομάδα.

Τον περασμένο Ιούνιο ήρθαν στο φως της δημοσιότητας έρευνα που εμπλέκει και Ρώσους ποδοσφαιριστές στην υπόθεση ντόπινγκ στον ρωσικό αθλητισμό. Η "Dailymail" αποκάλυψε ότι 34 ονόματα ποδοσφαιριστών βρίσκονται μέσα στη λίστα των 1.000 Ρώσων αθλητών τα ονόματα των οποίων εμπλέκονται στο σκάνδαλο ντόπινγκ.

Μάλιστα, ανάμεσα τους βρίσκονται και οι 23 ποδοσφαιριστές που εκπροσώπησαν τη χώρα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Η FIFA γνωρίζει για το συγκεκριμένο πόρισμα της WADA και έχει ξεκινήσει τις έρευνες της. Από την πλευρά τους, όπως συμβαίνει πάντα, οι Ρώσοι αρνούνται τα πάντα. Μάλιστα, ο Βιτάλι Μούτκο επιστράτευσε το χιούμορ του σε πρόσφατες δηλώσεις του.

Ο αναπληρωτής Ρώσος πρωθυπουργός με αφορμή την εικόνα που παρουσιάζει στα φιλικά παιχνίδια της η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ενόψει της συμμετοχής της στο Μουντιάλ δήλωσε: "Αν παίζουμε έτσι ντοπαρισμένοι, πως θα παίζουμε όταν δεν θα είμαστε;".

Βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τις εκθέσεις του ΜακΛάρεν για το ντόπινγκ στη Ρωσία, ο Μούτκο φέρεται να είναι μπλεγμένος σε αυτό. Για την ακρίβεια φέρεται να γνώριζε τα πάντα όντας τότε υπουργός αθλητισμού.

Photo credits: AP Photo/Ivan Sekretarev

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ