ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Με Ανσαριφάρντ το Ιράν, με... Πανένκα η Συρία

Salman Al-Faraj of Saudi Arabia, left, and Teerasil Dangda of Thailand battles for the ball during their World Cup qualifier soccer match at Rajamangala national stadium in Bangkok, Thailand, Thursday, March 23, 2017. (AP Photo/Sakchai Lalit)
Salman Al-Faraj of Saudi Arabia, left, and Teerasil Dangda of Thailand battles for the ball during their World Cup qualifier soccer match at Rajamangala national stadium in Bangkok, Thailand, Thursday, March 23, 2017. (AP Photo/Sakchai Lalit) AP

Η Συρία με πέναλτι αλά Πανένκα στο 91' επικράτησε του Ουζμπεκιστάν και ο σκόρερ γιόρτασε με selfie τη νίκη που κάνει τη χώρα του να ελπίζει σε συμμετοχή στο Μουντιάλ 2018. Δημιουργός ο Ανσαριφάρντ για το Ιράν (videos)

Δείχνει ικανή να πετύχει ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα η Συρία, καθώς νίκησε 1-0 το Ουζμπεκιστάν και πλέον είναι σε απόσταση... βολής από θέση που οδηγεί απευθείας στα τελικά του Μουντιάλ 2018!

Η αναμέτρηση δεν έγινε φυσικά στη Συρία, αλλά στη Μαλαισία και οι τυπικά γηπεδούχοι λυτρώθηκαν με γκολ του Ομάρ Χριμπίν στο 91ο λεπτό.

Ο επιθετικός της Αλ-Χιλάν μάλιστα σκόραρε εκτέλεση πέναλτι αλά Πανένκα, ενώ αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης γιόρτασε τη νίκη με selfie, καθώς βρέθηκε άμεσα με ένα κινητό στο χέρι (δείτε το video με τα highlights στο τέλος του κειμένου).

Αυτή ήταν η 6η αγωνιστική, δηλαδή η πρώτη του δεύτερου γύρου και η Συρία έχει δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Έχει συγκεντρώσει 8 βαθμούς, πλησίασε στον έναν βαθμό το Ουζμπεκιστάν και στους 2 βαθμούς τη Νότιο Κορέα, η οποία είναι στην 2η θέση που οδηγεί απευθείας στα τελικά του Μουντιάλ 2018.

Αυτή που έβαλε σε... μπελάδες τη Νότιο Κορέα είναι η Κίνα, καθώς τη νίκησε 1-0, χάρη σε γκολ του Γιου Νταμπάο. Τα λεφτά έχουν κάνει καλό πρωτάθλημα στην Κίνα, αλλά η εθνική ομάδα δε φτιάχνεται έτσι, όμως η ποιότητα στο πρωτάθλημα σίγουρα θα δώσει και λίγο ώθηση στους διεθνείς που πολύ απλά έχουν άλλες παραστάσεις πλέον. Όπως και να έχει, αυτή ήταν η πρώτη νίκη στην τελική φάση των προκριματικών του Μουντιάλ και μάλιστα ενός ισχυρού αντιπάλου.

Με ασίστ του Ανσαριφάρντ

Την... κούρσα στον 1ο όμιλο εξακολουθεί να οδηγεί το Ιράν, το οποίο μάλιστα νίκησε 1-0 στο Κατάρ, με γκολ του Μεχντί Ταρεμί στο 52', από εξαιρετική ασίστ του Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού ήταν βασικός, έπαιξε μέχρι το 71ο λεπτό, ενώ δεν αγωνίστηκε ως στράικερ, αλλά ως αριστερό εξτρέμ, με τον Ταρεμί δεξιά, ενώ στην κορυφή ήταν ο Αζμούν της Ροστόβ.

Το Ιράν, το οποίο έχει προπονητή τον Κάρλος Κεϊρόζ, σε έξι αγωνιστικές παραμένει αήττητο, έχει 4 νίκες και 2 ισοπαλίες, αμφότερες με 0-0 και δεν έχει δεχτεί γκολ. Έχει τέρματα 5-0, έφτασε τους 14 βαθμούς, δηλαδή 4 περισσότερους από τη Νότιο Κορέα, 5 από το Ουζμπεκιστάν και 6 από τη Συρία.

Χαμένη η Αυστραλία

Στον 2ο όμιλο, Σαουδική Αραβία και Ιαπωνία διατηρήθηκαν μαζί στην κορυφή, νικώντας η πρώτη 3-0 στην Ταϊλάνδη και η δεύτερη 2-0 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η χαμένη της αγωνιστικής είναι η Αυστραλία, καθώς έμεινε στο 1-1 με το Ιράκ, έτσι πλέον έχει 3 βαθμούς λιγότερους από Σαουδική Αραβία και Ιαπωνία. Τα "καγκουρό" είναι η μόνη αήττητη ομάδα στον 2ο όμιλο, αλλά μετά το ξεκίνημα με δύο νίκες έχουν 4 ισοπαλίες!

Australia's Tomi Juric, center, passes the ball as he is followed by Iraq's Rebin Ghareeb Solaka, left, and Saad Abdulameer Al-Dobjahawe, right, during their World Cup qualifying soccer match at Pas Stadium in Tehran, Iran, Thursday, March 23, 2017. The match ended 1-1.(AP Photo/Vahid Salemi)
Australia's Tomi Juric, center, passes the ball as he is followed by Iraq's Rebin Ghareeb Solaka, left, and Saad Abdulameer Al-Dobjahawe, right, during their World Cup qualifying soccer match at Pas Stadium in Tehran, Iran, Thursday, March 23, 2017. The match ended 1-1.(AP Photo/Vahid Salemi) AP

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 23/03

Κίνα - Νότιος Κορέα 1-0 (34' Γιου Νταμπάο)

Συρία - Ουζμπεκιστάν 1-0 (91' Ομάρ Χριμπίν)

Ιράκ - Αυστραλία 1-1 (76' Αχμέντ Γιασίν / 39' Λέκι)

Ταϊλάνδη - Σαουδική Αραβία 0-3 (26' Αλ-Σαχλαουί, 84' αυτ. Κερασάτ, 92' Αλ-Μοασέρ)

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - Ιαπωνία 0-2 (13' Κούμπο, 51' Κόνο)

Κατάρ - Ιράν 0-1 (52' Ταρεμί)

Οι βαθμολογίες

Group A

1. Ιράν 14 (5-0)

2. Νότιος Κορέα 10 (8-7)

3. Ουζμπεκιστάν 9 (4-1)

4. Συρία 8 (2-2)

5. Κίνα 5 (3-6)

6. Κατάρ 4 (3-7)

Group B

1. Σαουδική Αραβία 13 (12-5)

2. Ιαπωνία 13 (10-5)

3. Αυστραλία 10 (9-6)

4. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 9 (7-8)

5. Ιράκ 4 (7-9)

6. Ταϊλάνδη 1 (3-15)

*οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, οι 3 τρίτοι παίζουν μεταξύ τους (μέσα-έξω) και ο νικητής παίζει μπαράζ (μέσα-έξω) με τον 4ο από την ζώνη της Κεντρικής-Βόρειας Αμερικής και Καραϊβικής

**σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς

Κίνα - Νότιος Κορέα 1-0

Συρία - Ουζμπεκιστάν 1-0

Ιράκ - Αυστραλία 1-1

Ταϊλάνδη - Σαουδική Αραβία 0-3

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - Ιαπωνία 0-2

Κατάρ - Ιράν 0-1

AP Photo/Sakchai Lalit

AP Photo/Vahid Salemi

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ