ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μαστσεράνο: "Απολύτως φυσιολογική η σχέση μας με τον Σαμπαόλι"

Javier Mascherano arrives for a training session of Argentina at the 2018 soccer World Cup in Bronnitsy, Russia, Sunday, June 24, 2018. (AP Photo/Ricardo Mazalan)
Μαστσεράνο (AP PHOTO/RICARDO MAZALAN)

Ο Χαβιέρ Μαστσεράνο υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα των παικτών της Αργεντινής με τον Χόρχε Σαμπαόλι, χαρακτήρισε απαίσιο τον Ρικάρντο Καρούσο Λομπάρντι, ενώ μίλησε για Μέσι - Καμπαγέρο.

Πολλά γράφτηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στην εθνική Αργεντινής. Για τους παίκτες που έβριζε ο ένας τον άλλον, αλλά και το ότι την ενδεκάδα στον αγώνα με τη Νιγηρία θα φτιάξουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές και όχι ο Χόρχε Σαμπαόλι. Ο Χαβιέρ Μαστσεράνο βγήκε μπροστά και απάντησε για όλα αυτά...

Υποστήριξε ότι η σχέση με τον προπονητή είναι απολύτως φυσιολογική. Αρχικά είπε: " Έχουμε μια ευκαιρία να προκριθούμε. Κάναμε μια συζήτηση στην οποία εκφράσαμε τη θέλησή μας να βγούμε από αυτή τη θέση. Ξέρουμε τον θόρυβο που έχει προκληθεί, αλλά αυτό δεν μας βοηθάει καθόλου".

Για τον Μέσι:

"Είναι μια χαρά, είναι παίκτης κλειδί. Είναι όμως και αυτός άνθρωπος με τις απογοητεύσεις του, όπως όλοι. Θέλει όμως να αντιστρέψει την εικόνα του".

Για όσα είπε ο Λομπάρντι, ότι βρίζονται οι παίκτες μεταξύ τους:

"Κατηγορήθηκα μετά τον τελικό του Κόπα Αμέρικα ότι χτύπησα τον Μπανέγα. Κανείς δεν το αρνήθηκε και όμως τίποτα τέτοιο δεν είχε συμβεί. Είναι ένας απαίσιος άνθρωπος του ποδοσφαίρου της Αργεντινής. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Λομπάρντι. Είναι μύθος ότι μίλησα έτσι".

Για τον Σαμπαόλι:

"Η σχέση μας είναι απολύτως φυσιολογική. Αν όμως δεν νιώθουμε άνετα με κάτι, θα το πούμε, αλλιώς θα ήμασταν υποκριτές και θα κάναμε κακό στην ομάδα. Έχουν περάσει οκτώ προπονητές σε αυτή τη γενιά της εθνικής Αργεντινής και όλοι τους όταν έφυγαν είπαν το ίδιο πράγμα: ποτέ δεν φτιάξαμε ομάδα. Είναι μύθος όσα λέγονται για αυτή τη γενιά. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Η ομάδα δεν έχει σταματήσει να δουλεύει. Οι πρώτοι που είναι υπεύθυνοι, είναι οι παίκτες. Όλος αυτός ο θόρυβος, όμως, δεν βοηθάει".

Javier Mascherano gestures during a press conference after a training session of Argentina at the 2018 soccer World Cup in Bronnitsy, Russia, Sunday, June 24, 2018. (AP Photo/Ricardo Mazalan)
Μαστσεράνο (AP PHOTO/RICARDO MAZALAN)

Για την κατάσταση που επικρατεί:

"Είναι περίπλοκα. Υπεύθυνοι είμαστε εμείς. Δεν μας έχουν πάει καλά τα πράγματα και πρέπει να βρούμε λύσεις. Δεν είναι εύκολο. Έχουμε πίστη όμως ότι η ομάδα θα αντιστρέψει την κατάσταση".

Για τη συνάντηση που είχαν με τον Σαμπαόλι:

"Μιλήσαμε για ποδόσφαιρο για να βοηθηθούμε και να βγούμε μπροστά. Λέγονται πολλοί μύθοι για ό,τι συμβαίνει σε τέτοιες συναντήσεις. Ακόμα και οι καλύτεροι προπονητές ζητάνε συμβουλές από τους παίκτες. Εμείς αποφασίζουμε στο γήπεδο. Ο προπονητής μας δίνει τα εργαλεία. Για να είσαι άνετος στον αγωνιστικό χώρο, πρέπει να μιλήσεις. Συμβαίνει παντού, ακόμα και στη Μπαρτσελόνα. Ένας προπονητής δεν είναι αυτός που μας νουθετεί, αλλά αυτός που θέλει να ξέρει τι συμβαίνει το γήπεδο για να λαμβάνει ο παίκτης τις αποφάσεις. Αυτές είναι οι βασικές αρχές του ποδοσφαίρου".

Για τον Καμπαγέρο:

"Ό,τι συνέβη με τον Καμπαγέρο, ήταν παιχνίδι της μοίρας. Όλοι μαζί υποφέρουμε, όλοι μαζί χαιρόμαστε. Είναι παιχνίδι λαθών. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που εξηγούν την ήττα".

Για τη συνέχεια στο Παγκόσμιο:

"Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να χαλαρώσουμε. Είμαστε δεύτεροι στον κόσμο και πρέπει να πιστέψουμε σε αυτή την ομάδα, που έχει πάει πρόσφατα σε τρεις τελικούς".

(AP Photo/Ricardo Mazalan)

Σε αυτό το Μουντιάλ, ετοιμάσου να κάνεις Σερί. Κατέβασε το νέο Seri app του Stoiximan.gr, κάνε το απόλυτο σερί & κέρδισε 1.000.000€ μετρητά εντελώς δωρεάν* (*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ