ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μαρτίνεθ: "Να είστε ήσυχοι, πάμε για νίκη στη Βοσνία"

Belgium's coach Roberto Martinez gives directions to his players during the World Cup Group H qualifying soccer match between Greece and Belgium at Georgios Karaiskakis Stadium in Piraeus port, near Athens, Greece, Sunday Sept. 3, 2017. (AP Photo/Yorgos Karahalis)
Belgium's coach Roberto Martinez gives directions to his players during the World Cup Group H qualifying soccer match between Greece and Belgium at Georgios Karaiskakis Stadium in Piraeus port, near Athens, Greece, Sunday Sept. 3, 2017. (AP Photo/Yorgos Karahalis) AP PHOTO/YORGOS KARAHALIS

Ο προπονητής του Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα πως η ομάδα του θα παλέψει και τα δυο εναπομείναντα παιχνίδια των προκριματικών.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την Εθνική μας ομάδα, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ανέφερε πως η ομάδα του δεν θα παίξει... χαλαρά στα δυο τελευταία ματς των προκριματικών και θα τα δώσει όλα στη Βοσνία, όπου η γαλανόλευκη περιμένει από τους "κόκκινους διαβόλους" ένα θετικό αποτέλεσμα.

Για την πρόκριση και την εμφάνιση της ομάδας του, η οποία δεν ήταν καλή, είπε: "Δεν παίξαμε καλά και με φινέτσα. Όμως έπρεπε να κερδίσουμε και όχι να παίξουμε καλά. Δεν αγωνιστήκαμε καλά, αλλά έπρεπε να νικήσουμε και τα καταφέραμε. Είπα στα παιδιά να δείξουν χαρακτήρα και να επικρατήσουν. Το πρώτο μέρος ήταν το χειρότερο που έχουμε κάνει στα προκριματικά φέτος. Μπορούσαμε να παίξουμε καλά και να χάσουμε. Είμαι περήφανος για τον Κουρτουά και τις επεμβάσεις, τον Βερτόνγκεν που σκόραρε και ήταν αρχηγός, τον Φελαϊνί και τον Ντε Μπράινε που πήρε πάνω του το ματς. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανος".

Για τον χαρακτήρα της ομάδας του, ανέφερε: "Ναι. Έπρεπε να έχουμε τη νοοτροπία που έπρεπε. Δεν είχαμε την τεχνική που έπρεπε στο ματς αυτό. Η Ελλάδα ήταν πολύ καλά οργανωμένη στο γήπεδο. Τους αφήσαμε χώρους για αντεπιθέσεις, αλλά το έκαναν και αυτοί και άσκησαν πίεση. Σήμερα έπρεπε να δείξουμε χαρακτήρα. Παίζαμε με ομάδα που είχε να χάσει εντός έδρας δυο χρόνια. Είναι μία καλή ομάδα στην έδρα της. Είμαστε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που περνάει από εδώ. Οι παίκτες μου δεν ήθελαν σήμερα να νικηθούν και αυτό το έδειξαν στο γήπεδο".

Για τον λόγο που άργησε να κάνει αλλαγές στο ματς: "Είχα πίστη στους παίκτες μου και ήθελα να δω το πώς θα ανταποκριθούν. Είπαμε κάποια πράγματα στο πρώτο ημίχρονο. Η Ελλάδα έπαιζε πολύ καλά αμυντικά. Σε διεθνές επίπεδο πάντα πρέπει να βελτιώνεις πράγματα. Αρκετές φορές δεν παίζαμε όμως μπορούμε να παίξουμε. Όμως πήραμε τον αγώνα και το θέλαμε. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι. Οι Έλληνες δημιούργησαν τρομερή ατμόσφαιρα, αλλά και οι δικοί μας οπαδοί ήταν πολύ καλοί".

Για τον Ντεμπελέ τόνισε: "Έγινε δύσκολο γιατί ήμασταν αργοί σε αντιδράσεις σε κάποια στιγμές και είχαμε προβλήματα κατοχής. Ο Ντεμπελέ σαν να εγκλωβίστηκε όχι εξαιτίας της εικόνας του αλλά συνολικά στην ομάδα. Μετά είδα όμως αντίδραση και ομάδα που ήθελε να νικήσει. Και αυτός στην συνέχεια βελτιώθηκε. Σε μία ατμόσφαιρα εκτός έδρας πρέπει να προσέχεις και τις κάρτες και τις κόκκινες. Στο παρελθόν δεχθήκαμε κριτική. Παίζαμε καλά και δεν κερδίζαμε. Τώρα το προτιμώ αυτό".

Για την βελτίωση και που την βλέπει: "Στη νοοτροπία μας. Απόψε δεν μπορέσαμε να παίξουμε όπως με το Γιβραλτάρ. Είδαμε χαρακτήρα όμως, ομαδική στήριξη και σωστό πνεύμα. Θα θυμόμαστε ότι είμαστε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που προκρίθηκε. Θα θυμόμαστε όμως πιο πολύ τον χαρακτήρα, ότι δείξαμε ψυχή και καρδιά για τη νίκη. Ο χαρακτήρας και η νοοτροπία εκει είναι που έχουν γίνει βήματα μπροστά".

Για τον αγώνα με Βοσνία και το αν θα κάνει δοκιμές λόγω πρόκρισης: "Όχι. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Δεν θα ατιμάσουμε ποτέ την διοργάνωση. Θα πάμε να κερδίσουμε τα δυο επόμενα ματς. Να είστε ήσυχοι και ήρεμοι ότι θα πάμε για νίκη με Βοσνία και Κύπρο. Μετά θα δούμε τα φιλικά και εκεί θα έχουμε χρόνο να κάνουμε δοκιμές".

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ