ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μαραντόνα: "Βλέπαμε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου"

Argentina former soccer star Diego Maradona waves to the fans ahead of the group D match between Argentina and Nigeria, at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia, Tuesday, June 26, 2018. (AP Photo/Petr David Josek)
Argentina former soccer star Diego Maradona waves to the fans ahead of the group D match between Argentina and Nigeria, at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia, Tuesday, June 26, 2018. (AP Photo/Petr David Josek) AP

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα χαρακτήρισε ως "χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου" τον αποκλεισμό της Αργεντινής από το Μουντιάλ κι εστίασε στη λανθασμένη προσέγγιση παιχνιδιού από την "αλμπισελέστε".

Η εθνική Αργεντινής γνώρισε την ήττα (4-3) από την αντίστοιχη της Γαλλίας κι αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα σχολίασε την αποτυχία της "αλμπισελέστε", εστιάζοντας στη λανθασμένη προσέγγιση παιχνιδιού.

Χαρακτήρισε ως... ψευδαίσθηση όλα όσα απαιτούνται από τον Λιονέλ Μέσι, ειδικά όταν χρησιμοποιείται ως εννιάρι (όπως έγινε στο Καζάν κόντρα στη Γαλλία) κι έκανε λόγο για "το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου".

"Αισθάνομαι άσχημα, γιατί άλλο ένα Μουντιάλ πέρασε και η Αργεντινή δεν καταφέρνει να έχει συμπαγή ομάδα. Αλλά, φαινόταν από τη διάταξη, από τη στιγμή που βγήκαμε να παίξουμε. Ο Παβόν, ο Μέσι, ο Ντι Μαρία ήταν αυτοί που έπρεπε να επιτεθούν στην άμυνα της Γαλλίας. Δεν νομίζω ότι ξέρουν πολλά από την περιοχή. Ναι, ξέρουν να δημιουργούν παιχνίδι, αλλά δεν είναι επιθετικοί. Νομίζω ότι ήλθαμε εδώ για κινηματογράφο κι όχι για το γήπεδο. Βλέπαμε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

Επιπλέον, η Αργεντινή - χωρίς να επιτίθεται - άφησε χώρο στον Εμπαπέ. Ο Ρόχο τον άφησε να μπει στην περιοχή, για να τον γκρεμίσει μετά. Δεν ξέρουμε να κάνουμε επίθεση, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε όταν έχουμε την μπάλα, αντίθετα οι Γάλλοι είχαν εναλλακτικές, διέξοδο στην αντεπίθεση, διείσδυση από τα δεξιά. Η Αργεντινή δεν το είχε ποτέ αυτό, σέντρες του Παβόν που ενόχλησαν λίγο τη γαλλική άμυνα.

Είδα πολύ μόνο του τον Λίο, πολύ μακριά από την εστία. Θα έλεγα ότι τον έβαλαν ως εννιάρι και πρέπει να ψάξει μπάλες, να φτιάξει το ματς, να βάλει την μπάλα γκολ, να κρίνει το ματς. Μου φαίνεται ότι μιλάμε περισσότερο για ψευδαίσθηση, παρά για τον Μέσι", υποστήριξε στο "Telesur"

Ήρ​θε η στιγμή να απολαύσεις​τα νοκ-άουτ ​τ​ο​υ​Π​αγκοσμίουΚ​υ​π​έ​λλο​υ​στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα!

Photo credits: AP Photo/Petr David Josek

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ