ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Λουκακού: "Ήμασταν τόσο φτωχοί που η μητέρα μου ανακάτευε γάλα με νερό"

Panama goalkeeper Jaime Penedo, second from right, saves the ball kicked by Belgium's Romelu Lukaku, left, during the group G match between Belgium and Panama at the 2018 soccer World Cup in the Fisht Stadium in Sochi, Russia, Monday, June 18, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni)
Panama goalkeeper Jaime Penedo, second from right, saves the ball kicked by Belgium's Romelu Lukaku, left, during the group G match between Belgium and Panama at the 2018 soccer World Cup in the Fisht Stadium in Sochi, Russia, Monday, June 18, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

Ο Βέλγος διεθνής φορ, Ρομελού Λουκακού, ανέτρεξε στα δύσκολα χρόνια της παιδικής του ηλικία στην Αμβέρσα λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης της οικογένειάς του.

Τώρα βρίσκεται στο Σότσι και κάνει ντεμπούτο στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 με την εθνική Βελγίου κόντρα στην αντίστοιχη του Παναμά - live η εξέλιξη του ματς από το Sport24.gr - αλλά πριν από μερικά χρόνια πέρασε δύσκολα.

Ο 25χρονος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε συνέντευξή του στο "Player's Tribune" ανέτρεξε στα δύσκολα χρόνια της παιδικής του ηλικίας. Τότε που ακόμη και το γάλα δεν ήταν αυτονόητο, καθώς η μητέρα του αναγκαζόταν να το ανακατέψει με νερό λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης.

"Γνώριζα ότι πεινούσαμε. Αλλά, όταν ανακάτευε το νερό με το γάλα, κατάλαβσ ότι τελείωσε... κατάλαβες τι εννοώ; Αυτή ήταν η ζωή μας. Δεν είπα τίποτα, δεν ήθελα να την αγχώσω. Έφαγα απλά το φαγητό μου.

Αλλά, ορκίστηκα στο Θεό, έδωσα μια υπόσχεση στον εαυτό μου εκείνη την ημέρα. Ήταν σαν κάποιος να με ξύπνησε. Ήξερα ακριβώς τι έπρεπε να κάνω και τι θα έκανα. Δεν μπορούσα να βλέπω τη μητέρα μου να ζει έτσι.

Οι άνθρωποι στο ποδόσφαιρο θέλουν να μιλούν για τη δύναμη του μυαλού. Ωραία, είμαι ο πιο δυνατός τύπος που θα γνωρίσεις σε όλη σου τη ζωή. Γιατί θυμάμαι να κάθομαι στο σκοτάδι με τον αδελφό μου και τη μητέρα μου, να προσευχόμαστε, να σκεφτόμαστε, να πιστεύουμε, να γνωρίζουμε τι θα συνέβαινε.

Κρατούσα την υπόσχεσή μου. Αλλά, μετά από μερικές ημέρες επέστρεψα από το σχολείο και βρήκα τη μητέρα μου να κλαίει. Τότε της είπα: "Μαμά, αυτό θ' αλλάξει. Θα το δεις. Θα παίξω για την Άντερλεχτ και θα γίνει σύντομα. Θα είμαστε καλά. Δεν πρέπει να ανησυχείς".

Σε αυτό το Μουντιάλ, ετοιμάσου να κάνεις Σερί. Κατέβασε το νέο Seri app του Stoiximan.gr, κάνε το απόλυτο σερί & κέρδισε 1.000.000€ μετρητά εντελώς δωρεάν* (*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

Photo credits: AP Photo/Antonio Calanni

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ