ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ξεφεύγει το Βέλγιο, γλίτωσε η Κύπρος

Belgium's Dries Mertens runs after scoring a goal during the World Cup Group H qualifying match between Estonia and Belgium at the A. Le Coq Arena in Tallinn, Estonia, Friday, June 9, 2017. (AP Photo/Marko Mumm)
Belgium's Dries Mertens runs after scoring a goal during the World Cup Group H qualifying match between Estonia and Belgium at the A. Le Coq Arena in Tallinn, Estonia, Friday, June 9, 2017. (AP Photo/Marko Mumm) AP

Το Βέλγιο δυσκολεύτηκε αλλά έφτασε στη νίκη με 2-0 μέσα στην Εσθονία, με συνέπεια να ξεφύγει από την Ελλάδα στη μάχη της 1ης θέσης του 8ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ 2018. Νίκη στο 87' για την Κύπρο.

Το Βέλγιο επέστρεψε στις νίκες μετά από το "στοπ" της Ελλάδας και με το 1-0 στο Ταλίν επί της Εσθονίας, ξέφυγε με τέσσερις βαθμούς από το τη χώρα μας, μετά από 6 αγωνιστικές στον 8ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2018.

Ο Ντρις Μέρτενς επιβεβαίωσε ότι φέτος διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και άνοιξε το σκορ για τους "κόκκινους διαβόλους" στο 31ο λεπτό της συνάντησης. Ο επιθετικός της Νάπολι είχε σκοράρει δύο φορές στο 8-1 του 1ου γύρου και τώρα έφτασε τα τέσσερα γκολ με το Βέλγιο στη φετινή σεζόν.

Η αποβολή του Αρτιόμ Ντμιτρίγεβ στο 44ο λεπτό της συνάντησης εκτόνωσε ακόμα περισσότερο την πίεση των Βέλγων, ωστόσο ο Ρομελού Λουκακού έχασε ευκαιρίες για να αυξήσει ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Νασέρ Σαντλί στο 86ο λεπτό.

ΓΛΙΤΩΣΕ Η ΚΥΠΡΟΣ

Η Κύπρος δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αλλά έφτασε στη νίκη με 2-1 στο Γιβραλτάρ απέναντι στην τοπική ομάδα, η οποία δεν κατάφερε να πάρει τον πρώτο βαθμό της σε αγώνα για κάποια επίσημη διοργάνωση.

Η ομάδα του Χριστάκη Χριστοφόρου άνοιξε το σκορ στο 10' με αυτογκόλ του Ράιαν Τσιπολίνα, ωστόσο οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Άντονι Ερνάντες στο 30' και κρατούσαν χωρίς δυσκολία την ισοπαλία.

Στο 87ο λεπτό, όμως, ο Πιέρος Σωτηρίου σημείωσε το γκολ της λύτρωσης για την Κύπρο, που πήρε το "τρίποντο" δια πυρός και σιδήρου.

*** διαβάστε ΕΔΩ για το Βοσνία - Ελλάδα

Οι συνθέσεις

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ: Ιμπραχίμ, Γκαρσία, Ρ. Τσιπολίνα, Ρ. Κασιάρο (82' Κουμπς), Τζ. Τσιπολίνα, Μπαρντόν (90' Κ. Κασιάρο), Μπαρνέτ, Μασκαρένιας Ολιβέρο, Ερνάντες, Λ. Κασιάρο, Γουόκερ

ΚΥΠΡΟΣ: Παναγή, Δημητρίου, Μερκής, Λαΐφης, Ιωάννου, Αρτυματάς (82' Μυτίδης), Κυριάκου, Χριστοφή (73' Μακρής), Χαραλαμπίδης, Μαργκάσα (61' Αλεξάνδρου), Σωτηρίου

ΕΣΘΟΝΙΑ: Ακσάλου, Τενίστε, Μπαράνοβ, Κλάβαν, Πικ, Κάιτ (85' Ανιέρ), Μετς, Ντμιτρίγεβ, Ζενιόβ (79' Ογιάμα), Βασίλιεβ, Λουτς (75' Καλάστε)

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντεβάιρελντ, Βερτόνχεν, Κομπανί, Φελαϊνί, Βίτσελ, Σαντλί, Μέρτενς (81' Μπατσουαγί), Ντε Μπράινε, Καράσκο, Λουκακού

* κόκκινη 44' Ντμιτρίγεβ

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

Βοσνία - Ελλάδα 0-0

Γιβραλτάρ - Κύπρος 1-2 (30' Ερνάντες / 10' αυτ. Ρ. Τσιπολίνα, 87' Σωτηρίου)

Εσθονία - Βέλγιο 0-2 (31' Μέρτενς, 86' Σαντλί)

Η βαθμολογία (Group H)

1. Βέλγιο 16 (24-2)

2. Ελλάδα 12 (10-3)

3. Βοσνία 11 (13-5)

4. Κύπρος 7 (5-9)

5. Εσθονία 4 (5-15)

6. Γιβραλτάρ 0 (3-24)

*οι πρώτοι των ομίλων προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, οι 8 καλύτεροι δεύτεροι μετά από κλήρωση θα παίξουν μπαράζ (4 ζευγάρια σε ματς μέσα-έξω) και οι 4 νικητές θα προκριθούν στα τελικά της Ρωσίας

**σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς

Η επόμενη αγωνιστική (31/08)

Ελλάδα - Εσθονία (21:45)

Κύπρος - Βοσνία

Βέλγιο - Γιβραλτάρ

Εσθονία - Βέλγιο 0-2

Γιβραλτάρ - Κύπρος 1-2

Photo credits: AP Photo/Marko Mumm

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ