ΜΟΥΝΤΙΑΛ

"Κράξιμο" των Αργεντινών στους παίκτες με ισλανδικά παρατσούκλια

Argentina's Lionel Messi, left, looks down during the group D match between Argentina and Iceland at the 2018 soccer World Cup in the Spartak Stadium in Moscow, Russia, Saturday, June 16, 2018. (AP Photo/Ricardo Mazalan)
Argentina's Lionel Messi, left, looks down during the group D match between Argentina and Iceland at the 2018 soccer World Cup in the Spartak Stadium in Moscow, Russia, Saturday, June 16, 2018. (AP Photo/Ricardo Mazalan) AP

Η ισοπαλία της εθνικής Αργεντινής κόντρα στην αντίστοιχη της Ισλανδίας στην πρεμιέρα της για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, έδωσε την έμπνευση σε Νοτιοαμερικανό να "βαπτίσει" με την κατάληξη των ονομάτων της σκανδιναβικής χώρας του διεθνείς της "αλμπισελέστε".

Ο Χάνες Χάλντορσον απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Λιονέλ Μέσι με αποτέλεσμα η Αργεντινή να μείνει ισόπαλη (1-1) με την "πρωτάρα" Ισλανδία και να ξεκινήσει με το "αριστερό" τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μέσα στο γενικότερο προβληματισμό, στη "χώρα του τάνγκο" βρήκαν την έμπνευση να "βαπτίσουν" με την κατάληξη των ονομάτων της σκανδιναβικής χώρας του διεθνείς της "αλμπισελέστε". Καθώς το "σον", σημαίνει "ο γιος του...", το πρώτο συνθετικό παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και... χιούμορ (μέσα στο γενικότερο "κράξιμο).

Ο Μπίγλια είναι "γιος του κούτσουρου" (κακός παίκτης), ο Μαστσεράνο "γιος του αργού", ο Καμπαγιέρο "γιος αυτού χωρίς χέρια", ο Ντι Μαρία "γιος αυτού που τραυματίζεται συχνά", ο Μερκάδο "γιος του λαιμού" (για τα χαρακτηριστικά του προσώπου του) , ο Ρόχο "γιος του πεθαμένου", ο Αγκούερο "γιος της χοντρής", ο Αρμάνι "γιος του πάγκου", ο Σάλβιο "γιος αυτού που βγαίνει μπροστά" (λόγω τρόπου παχνιδιού), ο Μέσι "γιος αυτού που παίζει μόνος του", ο Μέσα "γιος του παρθένου" (πρώτο επίσημο ματς με την εθνική), ο Ιγκουαϊν "γιος της γκέλας" κι ο Σαμπαόλι "γιος του αντε γαμ...".

Photo credits: AP Photo/Ricardo Mazalan

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ