ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Κουρτουά: "Έκλεισα την τηλεόραση στο 94' για να μην δω τη Γαλλία να το σηκώνει"

Κουρτουά: "Έκλεισα την τηλεόραση στο 94' για να μην δω τη Γαλλία να το σηκώνει"
YVES HERMAN, POOL PHOTO VIA AP

Ο Τιμπό Κουρτουά παραδέχθηκε ότι δεν άντεξε να δει από την τηλεόραση τους πανηγυρισμούς της Γαλλίας για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Ο Τιμπό Κουρτουά ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του και κατέκτησε μία προσωπική κορυφή στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, αφού αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας του τουρνουά.

Παρ' όλα αυτά, στόχος του ήταν μία άλλη κορυφή, ομαδική, την οποία εν τέλει κατέκτησε η Γαλλία, νικώντας στον τελικό την Κροατία με 4-2. Ο Βέλγος τερματοφύλακας παρακολούθησε από την τηλεόραση τον αγώνα, ωστόσο σκεπτόμενος τον εαυτό του στη θέση του Ουγκό Λορίς, παραδέχθηκε ότι δεν είδε το παιχνίδι μέχρι τέλους.

"Είδα τον τελικό, όμως έκλεισα την τηλεόραση στο 94ο λεπτό. Δεν ήθελα να δω τη Γαλλία να γιορτάζει τη νίκη της", δήλωσε στο "RTBF", το δημόσιο κανάλι της γαλλόφωνης κοινότητας του Βελγίου.

Το Βέλγιο αποκλείστηκε από τους "μπλε" στα ημιτελικά της διοργάνωσης, χάνοντας με 1-0. Παρ' όλα αυτά, ο παίκτης της Τσέλσι και οι συμπαίκτες του τερμάτισαν στην 3η θέση του θεσμού, την πιο υψηλή στην ιστορία της πατρίδας του, έστω κι αν αυτό δεν τον παρηγόρησε ιδιαίτερα.

"Οι φίλοι μου ήρθαν και μου είπαν ότι ο Μόντριτς έλαβε το βραβείο για τον καλύτερο παίκτη και ότι θα ανακοίνωναν αυτό του καλύτερου τερματοφύλακα. Όταν μου το είπαν, ξανάνοιξα την τηλεόραση. Είναι μεγάλη τιμή και είμαι χαρούμενος που έκανα όλες αυτές τις επεμβάσεις για να βοηθήσω την ομάδα. Όμως δεν ήταν το πιο σημαντικό. Ήθελα να πάμε όσο πιο μακριά γινόταν".

Photo credits: Yves Herman, Pool Photo via AP

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ