ΜΟΥΝΤΙΑΛ

"Κλείδωσε" θέση για τα μπαράζ με Μπαρμπαρούση η Νέα Ζηλανδία

"Κλείδωσε" θέση για τα μπαράζ με Μπαρμπαρούση η Νέα Ζηλανδία

Η Νέα Ζηλανδία έκανε το καθήκον της στον πρώτο τελικό της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2018 στη ζώνη της Ωκεανίας, συντρίβοντας με 6-1 τα Νησιά Σολομώντα.

Η Νέα Ζηλανδία εξασφάλισε -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- την πρόκριση στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 που θα διεξαχθεί στη Ρωσία. Η κυρίαρχη ομάδα της Ωκεανίας, μετά από την αποχώρηση της Αυστραλίας σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, ισοπέδωσε με 6-1 τα Νησιά Σολομώντα στον πρώτο τελικό της προκριματικής φάσης της ηπείρου.

Πρωταγωνιστής της συνάντησης ήταν ο Κρις Γουντ, ο νεοαποκτηθείς επιθετικός της Μπέρνλι, ο οποίος μετά από το γκολ απέναντι στην Τότεναμ στις καθυστερήσεις του αγώνα πρωταθλήματος στο "Γουέμπλεϊ", σημείωσε χατ τρικ στον αγώνα του "QBE Stadium".

Σκόρερ χρίστηκε και ο πρώην εξτρέμ του Παναθηναϊκού, Κώστας Μπαρμπαρούσης, με προσπάθεια στο 39ο λεπτό με την οποία διαμορφώθηκε και το 3-0 του 1ου ημιχρόνου.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χένρι Φαραόντο στο 53', ωστόσο ακολούθησαν ακόμα τρία τέρματα των γηπεδούχων.

Ο Μπαρμπαρούσης δεν ολοκλήρωσε το παιχνίδι, αφού αντικαταστάθηκε στο 74ο λεπτό, ωστόσο όλο το 90λεπτο έβγαλε ο Θέμης Τζημόπουλος, ο οποίος έχει διπλή υπηκοότητα και επέλεξε να αγωνίζεται με την εθνική Νέας Ζηλανδίας.

Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη τα ξημερώματα της Τρίτης (05/09, 06:00) στην Χονιάρα, την πρωτεύουσα των Νησιών Σολομώντα.

Η ομάδα που θα προκριθεί, θα αντιμετωπίσει σε διπλό μπαράζ την 5η ομάδα του προκριματικού ομίλου της Νότιας Αμερικής.

Το πρόγραμμα των μπαράζ:

Παρασκευή

Νέα Ζηλανδία - Νησιά Σολομώντα 6-1 (18', 36', 90+3' Γουντ, 39' Μπαρμπαρούσης, 56' Τόμας, 81' Μακγκλίντσεϊ / 53' πέν. Φαραοντό)

Τρίτη

Νησιά Σολομώντα - Νέα Ζηλανδία (06:00)

*Νέα Ζηλανδία και Νησιά Σολομώντα ήταν οι πρώτοι των ομίλων, έτσι παίζουν μεταξύ τους (μέσα-έξω) και ο νικητής θα παίξει μπαράζ (μέσα-έξω) για θέση στα τελικά του Μουντιάλ 2018 με τον 5ο της Νοτίου Αμερικής

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ