ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ισπανία και Πορτογαλία ίσως χρειαστούν... κίτρινες κάρτες ή κλήρωση για να προκριθούν

Ισπανία και Πορτογαλία ίσως χρειαστούν... κίτρινες κάρτες ή κλήρωση για να προκριθούν
AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS

Ισπανία και Πορτογαλία έχουν την απόλυτη ισορροπία μετά από τις δύο πρώτες αγωνιστικές και το μόνο που τις χωρίζει στον 2ο όμιλο είναι μία... κίτρινη κάρτα. Ποια είναι τα κριτήρια κατάταξης.

Απίστευτη εξέλιξη εμφανίζει ο 2ος όμιλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, όπου Ισπανία και Πορτογαλία βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία. Μετά από το 3-3 στη μεταξύ τους αναμέτρηση στην πρεμιέρα, επικράτησαν με 1-0 στη 2η αγωνιστική κόντρα σε Ιράν και Μαρόκο αντιστοίχως.

Αυτήν τη στιγμή είναι επικεφαλής με 4 βαθμούς και 4-3 τέρματα, ωστόσο απομένει ακόμα μία αγωνιστική, όπου μπορούν να συμβούν τα πάντα. Οι δύο ομάδες της ιβηρικής χερσονήσου μπορούν να τερματίσουν ισόβαθμες αν φέρουν ίδιο αποτέλεσμα και τότε θα χρειαστεί να καταφύγουν στα κριτήρια ισοβαθμίας για να δουν τη θέση στην οποία θα τερματίσουν.

Εφόσον φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα όσον αφορά στα γκολ την τελευταία αγωνιστική, τότε θα είναι ισόπαλες στα πρώτα 6 κριτήρια της FIFA. Θα έχουν ίδιους βαθμούς, ίδια διαφορά τερμάτων, ίδια γκολ υπέρ, ίδιους βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια, ίδια διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια, ίδια γκολ υπέρ στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Το 7ο κατά σειρά κριτήριο είναι η κατάταξη fair play που αφορά στις κίτρινες και κόκκινες κάρτες και που αυτήν τη στιγμή είναι το κριτήριο που χωρίζει τις δύο ομάδες. Η Ισπανία έχει μία κίτρινη κάρτα λιγότερη και γι' αυτό εμφανίζεται στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Αν, όμως, και το σύνολο των καρτών στον όμιλο είναι ίδιο για τις δύο ομάδες μετά από το πέρας της 3ης αγωνιστικής (στο σενάριο που όλα τα προηγούμενα κριτήρια παραμείνουν κι αυτά ίδια), τότε το 8ο και τελευταίο κριτήριο που θα τις χωρίσει οριστικά θα είναι η... κλήρωση της FIFA.

Τα κριτήρια διαβάθμισης

1. Μεγαλύτερος αριθμός βαθμών από όλα τα παιχνίδια του ομίλου

2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων από όλα τα παιχνίδια του ομίλου

3. Μεγαλύτερος αριθμός γκολ υπέρ από όλα τα παιχνίδια του ομίλου

Σε περίπτωση που δύο οι περισσότερες ομάδες είναι ισόπαλες μετά από την εφαρμογή των τριών πρώτων κριτηρίων, η κατάταξή τους καθορίζεται με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

4. Μεγαλύτερος αριθμός βαθμών από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

6. Μεγαλύτερος αριθμός γκολ υπέρ από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

7. Περισσότεροι πόντοι στην κατάταξη fair play που βασίζεται στις κίτρινες και κόκκινες κάρτες που δέχθηκαν οι ομάδες σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου

Κίτρινη κάρτα: -1 πόντος

Έμμεση κόκκινη κάρτα: -3 πόντοι

Απευθείας κόκκινη κάρτα: -3 πόντοι

Κίτρινη κάρτα και ακολούθως απευθείας κόκκινη κάρτα: -5 πόντοι

8. Κλήρωση από τη FIFA

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

1. Ισπανία (4-3) 4

2. Πορτογαλία (4-3) 4

3. Ιράν (1-1) 3

4. Μαρόκο (0-2) 0

Photo credits: AP Photo/Thanassis Stavrakis

Σε αυτό το Μουντιάλ, ετοιμάσου να κάνεις Σερί. Κατέβασε το νέο Seri app του Stoiximan.gr, κάνε το απόλυτο σερί & κέρδισε 1.000.000€ μετρητά εντελώς δωρεάν* (*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ