ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ιμπραχίμοβιτς: "Μου λείπει η εθνική, θα ήθελα να επιστρέψω"

Ιμπραχίμοβιτς: "Μου λείπει η εθνική, θα ήθελα να επιστρέψω"
AP PHOTO/CLAUDE PARIS

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς δήλωσε ότι η πόρτα της επιστροφής του στην εθνική Σουηδίας είναι ανοιχτή ενόψει Μουντιάλ 2018, ωστόσο δεν θέλει να κληθεί ξανά μόνο και μόνο λόγω ονόματος.

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς δεν απέκλεισε την επιστροφή στην εθνική Σουηδίας για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, επιμένοντας πως πρέπει πρώτα να επιστρέψει σε πλήρη φυσική κατάσταση για να επιλεγεί.

O 36χρονος Σουηδός, κατά την επίσκεψή του στη Στοκχόλμη, δήλωσε ότι του λείπει η εθνική και πως η πόρτα δεν είναι κλειστή για τυχόν επιστροφή του.

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Σουηδίας μαζί με τον συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Πολ Πογκμπά, για τα εγκαίνια ενός γηπέδου padel, του οποίου χρηματοδότησε την κατασκευή.

Ο Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος φέτος έχει αρχίσει μόλις σε δύο παιχνίδια με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ μετά από τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατό του, αποσύρθηκε από την εθνική ομάδα της χώρας του έπειτα από το Euro 2016.

"Μου λείπει η εθνική ομάδα. Όταν έχεις παίξει 20 χρόνια και βλέπεις τους άλλους να παίζουν για τη χώρα σου, είναι δύσκολο. Και είναι ακόμα δυσκολότερο όταν είσαι τραυματίας και θες να αγωνιστείς, είτε στην ομάδα σου είτε στην εθνική. Αγωνιζόμουν για 20 χρόνια και ξαφνικά βρέθηκα σε μία κατάσταση όπου δεν έπαιζα κάθε τρεις μέρες. Πρέπει, όμως, να αποδεχτώ την κατάσταση. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Παλεύω και προπονούμαι σκληρά", δήλωσε ο Σουηδός.

Ο προπονητής της εθνικής, Γιάνε Άντερσον, ο οποίος έκατσε στον πάγκο των Σουηδών μετά από το Euro 2016 καταφέρνοντας να οδηγήσει στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου τη Σουηδία, αποκλείοντας τους Ιταλούς στα μπαράζ, απέφυγε να απαντήσει, σε ερώτηση για τυχόν επανένταξη του "Ίμπρα" στην εθνική.

Ερωτώμενος για το τι θα έλεγε στον Άντερσον αν τον ξανακαλούσε, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απάντησε: "Θα δούμε, είναι μια δύσκολη ερώτηση. Θέλω να νιώσω ότι παίζω καλά. Δεν θέλω να πάω στη Ρωσία, απλώς επειδή είμαι ο Ιμπραχίμοβιτς. Η πόρτα, προφανώς, και δεν είναι κλειστή. Πρέπει να βρω ρυθμό, δεν γίνεται να σκέφτομαι την εθνική χωρίς παιχνίδια στα πόδια μου".

Photo credits: AP Photo/Claude Paris

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ