ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Η Βραζιλία προκρίθηκε, η Αργεντινή αποκλείεται από το Μουντιάλ

Η Βραζιλία προκρίθηκε, η Αργεντινή αποκλείεται από το Μουντιάλ
Νεϊμάρ-Μέσι-Βραζιλία-Αργεντινή

Η Βραζιλία έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 με βάση μαθηματικών, ενώ η Αργεντινή είναι πιο πιθανό να απουσιάσει από το μεγάλο ραντεβού.

Η νίκη 3-0 της Βραζιλίας επί της Αργεντινής στο ντέρμπι της Νότιας Αμερικής είχε διττά αποτελέσματα: αφενός η "σελεσάο" βρέθηκε ακόμα πιο κοντά στα γήπεδα της Ρωσίας για το 2018, αφετέρου το έργο της "αλμπισελέστε" έγινε ακόμα πιο δύσκολο.

Ο Βραζιλιάνος μαθηματικός Τριστάο Γκαρσία, ο οποίος εδώ και χρόνια μετατρέπει το ποδόσφαιρο της πατρίδας του σε μαθηματικά στο " Infobola.com.br", ανέλυσε σε ποσοστά τις πιθανότητες απευθείας πρόκρισης των ομάδων της Νότιας Αμερικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά από τα αποτελέσματά τους στις πρώτες έντεκα αγωνιστικές.

Ο θρίαμβος της Βραζιλίας της προσέφερε κατά 98% μια θέση στις πρώτες τέσσερις που οδηγούν στην πρόκριση, ενώ από κοντά είναι η Ουρουγουάη, η οποία έχει 95% πιθανότητες πρόκρισης.

Οι δύο χώρες βρίσκονται πολύ κοντά στο όριο των 28 βαθμών που ήταν αυτό που έστειλε την Παραγουάη στο Μουντιάλ 2014 κατά τη διάρκεια των προηγούμενων προκριματικών.

Αντιθέτως, η Κολομβία με 18 βαθμούς έχει 50% πιθανότητες να προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης και το Εκουαδόρ με 17 μόλις 45%. Η Χιλή έχει τους ίδιους βαθμούς και βρίσκεται μία θέση πιο κάτω, αλλά λόγω προγράμματος έχει παραπάνω πιθανότητες με 46%.

Έκτη ομάδα στη βαθμολογία είναι η Αργεντινή, η οποία μετά από ακόμα ένα άσχημο αποτέλεσμα, το τέταρτο διαδοχικό δίχως νίκη, συγκεντρώνει μόλις 36% πιθανότητες το τέλος των προκριματικών να τη βρει μεταξύ των τεσσάρων πρώτων ομάδων της βαθμολογίας.

Η Παραγουάη, που νίκησε την Αργεντινή στην Κόρντομπα και βρίσκεται μόλις έναν πόντο πίσω, έχει ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης (13%), ενώ το Περού με 14 βαθμούς έχει 16% πιθανότητες να προκριθεί. Χωρίς καμία πιθανότητα η Βενεζουέλα και η Βολιβία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τι πρέπει να κάνει η Αργεντινή για να προλάβει το Μουντιάλ
Όταν ο Μέσι μάρκαρε τον Νεϊμάρ
Το πρωτοσέλιδο "έκτακτης ανάγκης" της Olé
TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ