ΜΟΥΝΤΙΑΛ

H τελική κατάταξη στον 1ο όμιλο: η Ουρουγουάη περιμένει Ισπανία, Πορτογαλία ή Ιράν

Uruguay's Luis Suarez celebrates following his team's 3-0 win over Russia in their group A match at the 2018 soccer World Cup at the Samara Arena in Samara, Russia, Monday, June 25, 2018. (AP Photo/Martin Meissner)
Uruguay's Luis Suarez celebrates following his team's 3-0 win over Russia in their group A match at the 2018 soccer World Cup at the Samara Arena in Samara, Russia, Monday, June 25, 2018. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Η Ουρουγουάη κατέλαβε την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο και περιμένει μία εκ των Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ιράν στη φάση των 16, αφού τα πάντα είναι ανοιχτά στον 2ο όμιλο.

Για την 3η αγωνιστική του 1ου ομίλου, η Ουρουγουάη έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στη Ρωσία, επικρατώντας 3-0 με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Έντινσον Καβάνι και Λουίς Σουάρες. Ύστερα απ' το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, η "σελέστε" τερμάτισε στην πρώτη θέση με εννιά βαθμούς, ενώ οι Ρώσοι κατέβαλαν τη δεύτερη θέση με έξι.

Πλέον, η ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρες περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στη φάση των 16, αφού τα πάντα είναι ανοιχτά όσον όσον αφορά στην κατάληψη της δεύτερης θέσης στον 2ο όμιλο. Το Μαρόκο έχει αποκλειστεί απ' τη συνέχεια, αλλά η Ισπανία, η Πορτογαλία και το Ιράν θα δώσουν "μάχη" για την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Η τελική βαθμολογία του 1ου ομίλου:

1. Ουρουγουάη 9 (5-0)

2. Ρωσία 6 (8-4)

3. Σαουδική Αραβία 3 (2-7)

4. Αίγυπτος 0 (2-6)

Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ... ΚΑΡΤΕΣ

H τελική κατάταξη στον 1ο όμιλο: η Ουρουγουάη περιμένει Ισπανία, Πορτογαλία ή Ιράν

Στο δεύτερο όμιλο τα πάντα είναι ανοικτά, αφού η Ισπανία και η Πορτογαλία ισοβαθμούν στους τέσσερις βαθμούς, ενώ στο κόλπο είναι και το Ιράν, το οποίο μετράει τρεις πόντους. Οι Ίβηρες έχουν την απόλυτη ισορροπία μετά από τις δύο πρώτες αγωνιστικές και το μόνο που τις χωρίζει, είναι μία... κίτρινη κάρτα. Εφόσον φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα όσον αφορά στα γκολ την τελευταία αγωνιστική, τότε θα είναι ισόπαλες στα πρώτα 6 κριτήρια της FIFA. Θα έχουν ίδιους βαθμούς, ίδια διαφορά τερμάτων, ίδια γκολ υπέρ, ίδιους βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια, ίδια διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια, ίδια γκολ υπέρ στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Το 7ο κατά σειρά κριτήριο είναι η κατάταξη fair play που αφορά στις κίτρινες και κόκκινες κάρτες και που αυτήν τη στιγμή είναι το κριτήριο που χωρίζει τις δύο ομάδες. Η Ισπανία έχει μία κίτρινη κάρτα λιγότερη και γι' αυτό εμφανίζεται στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αν, όμως, και το σύνολο των καρτών στον όμιλο είναι ίδιο για τις δύο ομάδες μετά από το πέρας της 3ης αγωνιστικής (στο σενάριο που όλα τα προηγούμενα κριτήρια παραμείνουν κι αυτά ίδια), τότε το 8ο και τελευταίο κριτήριο που θα τις χωρίσει οριστικά θα είναι η... κλήρωση της FIFA.

Η Ισπανία θα παίξει με το αποκλεισμένο Μαρόκο και η Πορτογαλία με το Ιράν, το οποίο με νίκη επί του Κριστιάνο Ρονάλντο και της παρέας του, προκρίνεται στον επόμενο γύρο και αφήνει εκτός την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Μύλος η κατάσταση σε αυτόν τον όμιλο, τα πάντα είναι ανοιχτά και αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι δυο αγώνες.

Photo Credits: AP Photo/Martin Meissner

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ