ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Η Κολομβία αντεπιτίθεται, 3-0 την Πολωνία

Colombia's Radamel Falcao, right, celebrates after scoring the second side goal past Poland goalkeeper Wojciech Szczesny during the group H match between Poland and Colombia at the 2018 soccer World Cup at the Kazan Arena in Kazan, Russia, Sunday, June 24, 2018. (AP Photo/Frank Augstein)
Colombia's Radamel Falcao, right, celebrates after scoring the second side goal past Poland goalkeeper Wojciech Szczesny during the group H match between Poland and Colombia at the 2018 soccer World Cup at the Kazan Arena in Kazan, Russia, Sunday, June 24, 2018. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Η Κολομβία με την τριάδα των Κιντέρο, Χάμες και Κουδράδο να κάνει μεγάλο ματς επιβλήθηκε με 3-0 επί της Πολωνίας χτυπώντας την αργή άμυνα των Πολωνών στις αντεπιθέσεις. (VIDEO)

Το ήθελε περισσότερο, το έδειξε από την αρχή και το πήρε. Η Κολομβία ήταν εκείνη που μπήκε από το πρώτο λεπτό πιο αποφασισμένη μέσα στην Καζάν Αρένα, προηγήθηκε στην πρώτη της τελική προσπάθεια και στη συνέχεια χτύπησε στις αντεπιθέσεις την Πολωνία διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Έτσι, οι Πολωνοί έμειναν εκτός συνέχειας και στο μας της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στην Σενεγάλη η Κολομβία θα διεκδικήσει τη νίκη η οποία και της δώσει την πρόκριση. Αντίθετα, οι Πολωνοί αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση πραγματοποιώντας μία ακόμα κακή εμφάνιση.

1. ΤΟ ΞΥΛΟ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα στο Ιαπωνία - Σενεγάλη η αναμέτρηση ανάμεσα στην Πολωνία και την Κολομβία απέκτησε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού όποια ομάδα έχανε θα έβλεπε τη συνέχεια του τουρνουά από το σπίτι της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα από νωρίς να δούμε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα.

Κάποια από αυτά ξέφυγαν και είναι απορίας άξιο πως ο Σέζαρ Ράμος δεν έδειξε κάποια κίτρινη. Τρανό παράδειγμα το πάτημα του Λεβαντόφσκι στον Μίνα (το οποίο μπορείτε να δείτε ακριβώς από πάνω), αλλά και εκείνο του Χάμες Ροντρίγκες στον Κριχόβιακ.

2. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΙΠΟΤΑ

Τι μας έδειξαν όμως οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο. Ας ξεκινήσουμε από θεωρητικά γηπεδούχο Πολωνία η οποία δεν μας έδειξε απολύτως τίποτα. Όπως και στην πρεμιέρα απέναντι στη Σενεγάλη ο Λεβαντόφσκι και οι συμπαίκτες του εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Poland's Robert Lewandowski sits on the pitch during the group H match between Poland and Colombia at the 2018 soccer World Cup at the Kazan Arena in Kazan, Russia, Sunday, June 24, 2018. (AP Photo/Frank Augstein)
Poland's Robert Lewandowski sits on the pitch during the group H match between Poland and Colombia at the 2018 soccer World Cup at the Kazan Arena in Kazan, Russia, Sunday, June 24, 2018. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Ειδικά στο δημιουργικό κομμάτι ο βαθμός που πήραν για το πρώτο 45 λεπτό ήταν κοντά στο μηδέν. Καμία έμπνευση, ένας Λεβαντόφσκι να βγαίνει μακριά από την περιοχή για να προσπαθεί να ακουμπήσει μπάλα και όλα τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα το απόλυτο "μηδέν" σε τελικές προς την εστία στο πρώτο ημίχρονο.

3. Η ΤΡΙΑΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΙΝΑ

Από την άλλη η Κολομβία δεν μας μάγεψε, δεν έκανε κάτι το εντυπωσιακό, αλλά προσπάθησε. Πίεζε, έκλεβε μπάλες και προσπαθούσε να βγει στην κόντρα. Άσχετα, που στην τελική προσπάθεια τα έκανε μαντάρα αφού οι παίκτες της κρατούσαν την μπάλα λίγο παραπάνω.

Αυτή η διάθεσή τους, όμως, να παίξουν ποδόσφαιρο επιβραβεύτηκε από το γκολ του Μίνα στο 40' το οποίο προήλθε από ωραία εναλλαγή της μπάλας μετά από κόρνερ ανάμεσα στους τρεις κορυφαίους της Κολομβίας. Ροντρίγκες, Κουαδράδο και Κιντέρο άλλαξαν την μπάλα με τον πρώτο να δίνει την ασίστ στον αμυντικό της Μπαρτσελόνα.

4. Ο ΟΣΠΙΝΑ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ

Η εικόνα της Πολωνίας βελτιώθηκε αρκετά στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς να εντυπωσιάζει προσπάθησε να πιέσει και να φτάσει στην ισοφάριση. Για να πετύχει αυτό κράτησε περισσότερο την μπάλα κι άρχισε να ψάχνει περισσότερο ορθολογικά τον Λεβαντόφσκι.

Βέβαια, η μοναδική μεγάλη φάση των Πολωνών στο ματς ήρθε και πάλι ανορθόδοξα. Μετά από βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας ο Λεβαντόφσκι κατέβασε υποδειγματικά την μπάλα, αλλά ο Οσπίνα είχε βγει έγκαιρα και κράτησε το 1-0.

5. Η ΤΡΙΑΡΑ ΚΑΙ Η ΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΜΕΣ

Η πίεση που προσπάθησε να ασκήσει η Πολωνία έφερε το ματς ακριβώς εκεί που το ήθελε η Κολομβία. Η αργή άμυνα των Πολωνών ανέβηκε ψηλά και αυτό την έκανε περισσότερο ευάλωτη στις αντεπιθέσεις. Οι Κολομβιανοί έχασαν δύο καλές προϋποθέσεις για αντεπίθεση, στην τρίτη όμως τιμώρησαν τους Πολωνούς.

Ο Κιντέρο με μία ακόμα κάθετη πάσα βρήκε τον Φαλκάο, ο οποίος με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 2-0. Μάλιστα, αυτό είναι το πρώτο τέρμα του Κολομβιανού επιθετικού σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο επιθετικός της Κολομβίας αγωνίζεται για πρώτη φορά σε τελική φάση αφού οι τραυματισμοί δεν του το είχαν επιτρέψει στο παρελθόν.

Πριν, καλά καλά προλάβουν να συνέλθουν από το 2-0 οι Πολωνοί δέχτηκαν και τρίτο γκολ χάρη στην ευφυΐα του Χάμες Ροντρίγκες. Με προσποίηση άδειασε τον αντίπαλο του και στη συνέχεια έβγαλε φανταστική μπαλιά στον Κουαδράδο που δεν δυσκολεύτηκε σε ανοικτό γήπεδο να κάνει το τελικό 3-0.

Γήπεδο: Kazan Arena

Διαιτητής: Cesar Ramos (MEX)

Βοηθοί: Marvin Torrentera (MEX), Miguel Hernandez (MEX)

ΠΟΛΩΝΙΑ (Άνταμ Ναβάλκα): Στσέζνι, Πίστσεκ, Πάζνταν (80’ Γκλικ), Μπέντναρεκ, Ρίμπους, Μπερεζίνσκι (72’ Τεοντόρτσικ), Γκοράλσκι, Κριχόβιακ, Ζιελίνσκι, Κοβνάτσκι (57’ Γκροσίτσκι), Λεβαντόφσκι.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρίας, Μίνα, Μοχίκα, Σάντσες, Μπάριος, Αγκιλάρ (30’ Ουρίμπε), Κουαδράδο, Χάμες Ροντρίγκες, Κιντέρο (73’ Λέρμα), Φαλκάο (78’ Μπάκα).

Γκολ: 40' Μίνα, 70' Φαλκάο, 75' Κουαδράδο

Κίτρινες: Μπέντναρεκ

Κόκκινες: -

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ GROUP Η:

1) Ιαπωνία 4
2) Σενεγάλη 4
4) Κολομβία 3
4. Πολωνία 0

* Η Πολωνία έχει αποκλειστεί από την συνέχεια.

Η 3η αγωνιστική του Group Η (28/6, 17:00):

Ιαπωνία-Πολωνία

Σενεγάλη-Κολομβία

Photo credits: AP Photo/Frank Augstein

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ