ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Η Ίντερ ισοφάρισε το ρεκόρ της Μπάγερν με παίκτη σε 10 σερί τελικούς

Η Ίντερ ισοφάρισε το ρεκόρ της Μπάγερν με παίκτη σε 10 σερί τελικούς
AP PHOTO/LAURENT REBOURS

Η Ίντερ... μιμήθηκε την Μπάγερν και απέκτησε κι αυτή εκπρόσωπο σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου για 10ο σερί τουρνουά.

Η Μπάγερν σημείωσε μία απίστευτη επίδοση την Τρίτη, αφού με την πρόκριση της Γαλλίας του Κορεντέν Τολισό, απέκτησε εκπρόσωπο για 10ο διαδοχικό τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μία ημέρα μετά, η νίκη της Κροατίας επί της Αγγλίας στην παράταση, έστειλε στον τελικό δύο παίκτες της Ίντερ, τους Ίβαν Πέρισιτς και Μαρτσέλο Μπρόζοβιτς.

Αυτοί οι δύο παίκτες διατήρησαν και την επαφή των "νερατζούρι" με το κορυφαίο παιχνίδι του κόσμου, τον τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού κι αυτοί εκπροσωπούνται από το 1982.

Στη διοργάνωση της Ισπανίας, οι Τζιουζέπε Μπέργκομι, Τζιουζέπε Μαρίνι, Ιβάνο Μπορντόν, Γκαμπριέλε Οριάλι και Αλεσάντρο Αλτομπέλι όχι μόνο έφτασαν στον τελικό, αλλά κατέκτησαν και το τρόπαιο.

Η συνέχεια έγινε με τον αρχηγό της εθνικής Γερμανίας, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, ενώ το 1990 η Ίντερ εκπροσωπήθηκε από τους τρεις Γερμανούς της, τους Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, Αντρέας Μπρέμε και Λότας Ματέους.

Το 1994, παρότι η Ιταλία έφτασε στον τελικό, η Ίντερ είχε μόλις έναν παίκτη, τον αναπληρωματικό Νικόλα Μπέρτι, ενώ το 1998 είχε παίκτη και στις δύο φιναλίστ: τον Ρονάλντο στη Βραζιλία και τον Γιουρί Τζορκαέφ στη Γαλλία. Το "Φαινόμενο" εκπροσώπησε την Ίντερ και στον τελικό του 2002, παίρνοντας το τρόπαιο και μεταγραφή στη Ρεάλ εκείνο το καλοκαίρι.

Έναν χρόνο αργότερα, η "σκουάντρα ατζούρα" έφτασε ξανά τελικό με μόνο έναν παίκτη της Ίντερ στην αποστολή, τον Μάρκο Ματεράτσι που πρωταγωνίστησε σε εκείνον τον αγώνα για αρνητικό λόγο. Στον επόμενο τελικό, ο Ολλανδός Γουέσλεϊ Σνάιντερ παραλίγο να κάνει το καρέ τίτλων μετά από το τρεμπλ με την Ίντερ, ενώ το 2014, στο ρόστερ των ηττημένων Αργεντινών υπήρχαν τρεις παίκτες της Ίντερ, οι Ροντρίγκο Παλάσιο, Ρίκι Άλβαρες και Ούγκο Καμπανιάρο.

Η "σκυτάλη" πέρασε τέσσερα χρόνια μετά στους Μπρόζοβιτς και Πέρισιτς, οι οποίοι συνεχίζουν την παράδοση.

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΙΝΤΕΡ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ

1982: Τζιουζέπε Μπέργκομι (Ιταλία), Τζιουζέπε Μαρίνι (Ιταλία), Ιβάνο Μπορντόν (Ιταλία), Γκαμπριέλε Οριάλι (Ιταλία), Αλεσάντρο Αλτομπέλι (Ιταλία)

1986: Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε (Γερμανία)

1990: Γίργκεν Κλίνσμαν (Γερμανία), Λότας Ματέους, Αντρέας Μπρέμε

1994: Νικόλα Μπέρτι (Ιταλία)

1998: Ρονάλντο (Βραζιλία), Γιουρί Τζορκαέφ (Γαλλία)

2002: Ρονάλντο (Βραζιλία)

2006: Μάρκο Ματεράτσι (Ιταλία)

2010: Γουέσλεϊ Σνάιντερ (Ολλανδία)

2014: Ροντρίγκο Παλάσιο (Αργεντινή), Ρίκι Άλβαρες (Αργεντινή), Ούγκο Καμπανιάρο (Αργεντινή)

2018: Ίβαν Πέρισιτς (Κροατία), Μαρτσέλο Μπρόζοβιτς (Κροατία)

Photo credits: AP Photo/Laurent Rebours

Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα!

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ