ΜΟΥΝΤΙΑΛ

H FIFA ζήτησε να σταματήσουν τα πλάνα με σέξι παρουσίες από τις εξέδρες!

Russian fan smiles prior to the start of the quarterfinal match between Russia and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Fisht Stadium, in Sochi, Russia, Saturday, July 7, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
Russian fan smiles prior to the start of the quarterfinal match between Russia and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Fisht Stadium, in Sochi, Russia, Saturday, July 7, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Η FIFA, ύστερα από έρευνα του δικτύου καταπολέμησης των διακρίσεων, ζήτησε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και τα φωτογραφικά πρακτορεία να σταματήσουν τα πλάνα με σέξι παρουσίες στις εξέδρες.

Την απόφαση να μειώθουν ή στην καλύτερη περίπτωση να εξαλιφθούν τα πλάνα με "καυτά" κορίτσια από τις εξέδρες των γηπέδων πήρε η FIFA, ύστερα από έρευνα που έκανε το FARE που ασχολείται με την καταπολέμηση των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ενημέρωσε τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και τα φωτογραφικά πρακτορεία γι' αυτή την απόφαση και ζήτησε από όλους να στηρίξουν την προσπάθεια καταπολέμησης του σεξισμού.

"Το κάναμε με μεμονωμένους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, το κάναμε και με το δίκτυο που έχει τα δικαίωματα για τις δικές μας διοργανώσεις", τόνισε ο Φεντερίκο Αντιέκι (πρόεδρος της συγκεκριμένης επιτροπής), τονίζοντας ότι η FIFA πρέπει να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος που ήταν ακόμη εντονότερο στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Από την πλευρά του ο εκτελεστικός διευθυντής του FARE, Πιάρα Ποβάρ, επιβεβαίωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Ρωσία ήταν ο σεξισμός κι αναφέρθηκε στις ουκ ολίγες περιπτώσεις γυναικών τηλεοπτικών ρεπόρτερ τις οποίες οι οπαδοί αγκάλιασαν ή αποπειράθηκαν να φιλήσουν on air.

"Αρκετοί από αυτούς τους οπαδούς έχουν ταυτοποιηθεί με τη βοήθεια της ρωσικής αστυνομίας και τους έχει αφαιρεθεί η ειδική ταυτότητα που τους επιτρέπει να εισέρχονται στα γήπεδα και ήδη κάποιοι έχουν απελαθεί", πρόσθεσε ο Αντιέκι.

Photo Credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ