ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Η Αυστραλία απέκλεισε τη Συρία

Syria's Mardek Mardkian yells out after missing a chance on the Australian goal during their Soccer World Cup qualifying match in Sydney, Australia, Tuesday, Oct. 10, 2017. (AP Photo/Rick Rycroft)
Syria's Mardek Mardkian yells out after missing a chance on the Australian goal during their Soccer World Cup qualifying match in Sydney, Australia, Tuesday, Oct. 10, 2017. (AP Photo/Rick Rycroft) AP PHOTO/RICK RYCROFT

Η Συρία προηγήθηκε στο Σίδνεϊ, αλλά η Αυστραλία με δύο γκολ του Τιμ Κέιχιλ και λύτρωση στην παράταση, πήρε την πρόκριση και περιμένει σε νέο μπαράζ τον 4ο της Β-Κ Αμερικής και Καραϊβικής (video)

Η Αυστραλία νίκησε 2-1 τη Συρία στην παράταση και προκρίθηκε από το ασιατικό μπαράζ στο διηπειρωτικό μπαράζ, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

Το πρώτο ματς είχε ολοκληρωθεί 1-1 και οι Σύροι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο Σίδνεϊ στο 6ο λεπτό με τον Ομάρ Αλ Σομάχ.

Ο Τιμ Κέιχιλ με κεφαλιά απάντησε στο 13' και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το 90', έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Στο 94' ο Μαχμούντ Αλ Μαουάς αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα και η Συρία δεν άντεξε με παίκτη λιγότερο.

Ο Τιμ Κέιχιλ σκόραρε και πάλι με κεφαλιά στο 109', δηλαδή στο 4ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης, χαρίζοντας στα "καγκουρό" την πρόκριση.

Να θυμίσουμε πως Συρία και Αυστραλία είχαν τερματίσει στην 3η θέση των ομίλων στην Ασία, με το Ιράν, τη Νότιο Κορέα, την Ιαπωνία και τη Σαουδική Αραβία να έχουν πάρει τις 2 πρώτες κάθε ομίλου και την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ 2018.

Τώρα η Αυστραλία με την επικράτησή της σε αυτό το μπαράζ προκρίθηκε για το... διηπειρωτικό μπαράζ. Σε αυτό θα αντιμετωπίσει τον 4ο της ζώνης της Βόρειας-Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Ο νικητής αυτού του μπαράζ φυσικά θα προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας, ενώ ο αντίπαλος των Αυστραλών θα είναι η Ονδούρα (όπως προέκυψε αργότερα).

Australia's Tomi Juric, center left, and Milos Degenek celebrates their win over Syria in their Soccer World Cup qualifying match in Sydney, Australia, Tuesday, Oct. 10, 2017. (AP Photo/Rick Rycroft)
Australia's Tomi Juric, center left, and Milos Degenek celebrates their win over Syria in their Soccer World Cup qualifying match in Sydney, Australia, Tuesday, Oct. 10, 2017. (AP Photo/Rick Rycroft) AP PHOTO/RICK RYCROFT

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (5-4-1): Ράιαν, Λέκι, Ντέτζενεκ, Σένσμπουρι, Τζάρμαν, Σμιθ (11' Μόουι), Μίλιγκαν, Ρόγκιτς (96' Γιούριτς), Τροΐζι (73' Ρουκαβίτσια), Ρόμπι Κρουζ, Τιμ Κέιχιλ.

ΣΥΡΙΑ: Αλμά, Γιουσέφ, Αλ Μπαούρ, Μιντανί, Αζάν, Μίντο (75' Χαμουιάχ), Μοχάμαντ, Μαρντικιάν (91' Ομάρι), Αλ Μαουάς, Αλ Ζαφάλ (60' Αλ Κχατίμπ), Αλ Σομάχ.

*κόκκινη 94' Αλ Μαουάς

Αυστραλία - Συρία 2-1 [παρ.]

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ