ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Η αστυνομία του Κοσόβου απέτρεψε ισλαμική επίθεση στην Εθνική Ισραήλ

Η αστυνομία του Κοσόβου απέτρεψε ισλαμική επίθεση στην Εθνική Ισραήλ
Αστυνομία

Επίθεση στο περιθώριο του αγώνα Αλβανία - Ισραήλ ετοιμαζόταν να κάνουν Ισλαμιστές, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Κοσόβου, που επέτρεψε το τρομοκρατικό χτύπημα.

Το περασμένο Σάββατο (12/11) η Αλβανία αντιμετώπιζε στην έδρα της το Ισραήλ, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018. Η αναμέτρηση είχε οριστεί αρχικά να γίνει στην πόλη Shkoder, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Μαυροβούνιο.

Τελικά, υπό το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος, άλλαξε η έδρα και ο αγώνας προγραμματίστηκε να γίνει στην Elbasan Arena, που βρίσκεται πιο κοντά στα Τίρανα (απέχει 55 χλμ.). Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (17/11) η αστυνομία του Κοσόβου, απέτρεψε επιθέσεις που είχαν προγραμματίσει να κάνουν οι Ισλαμιστές με στόχο την Εθνική ομάδα του Ισραήλ.

Κατασχέθηκαν βόμβες, όπλα, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, αλλά και θρησκευτικού περιεχομένου υλικό, αλλά και λογοτεχνικά βιβλία από συγγραφείς που ήταν γνωστοί για τις εξτρεμιστικές τους αντιλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι επειδή ακριβώς εγκυμονούσε ο κίνδυνος αυτός, στην Elbasan Arena που έγινε ο αγώνας των δύο Εθνικών ομάδων, βρέθηκαν 2.000 οπλισμένοι αστυνομικοί, σε ένα γήπεδο που χωρά 12.800 θεατές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ