ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Η 4η πιο βαριά ήττα της Αργεντινής σε Παγκόσμιο Κύπελλο

Η 4η πιο βαριά ήττα της Αργεντινής σε Παγκόσμιο Κύπελλο
AP PHOTO/JULIE JACOBSON

Η Αργεντινή γνώρισε την 4η πιο μεγάλη ήττα της ιστορίας της σε Παγκόσμιοο Κύπελλο από την Κροατία. Ποιες είναι οι πιο μεγάλες σε σκορ.

Η Αργεντινή αποτελεί μεγαθήριο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με δύο κατακτήσεις και ακόμα τρεις χαμένους τελικούς στην ιστορία της.

Παρ' όλα αυτά, δεν έχουν λείψει και οι πολύ δυσάρεστες στιγμές, με βαριές ήττες όπως αυτή κόντρα στην Κροατία με 3-0 στο φετινό τουρνουά. Συγκεκριμένα, αυτή η ήττα αποτελεί την 4η πιο βαριά για την "αλμπισελέστε" από καταβολής της διοργάνωσης.

Η πιο βαριά όλων σημειώθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο 1958, σε μία διοργάνωση όπου η Αργεντινή είχε τη χειρότερη πορεία στον θεσμό. Μετά από την ήττα από τη Δυτική Γερμανία και τη νίκη επί της Βόρειας Ιρλανδίας με ίδιο σκορ (3-1), αντιμετώπισε την Τσεχοσλοβακία την τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου, με στόχο την πρόκριση. Οι Ευρωπαίοι τη διέλυσαν με 6-1 και τερμάτισαν από πάνω τους, χωρίς να προκριθούν ούτε οι ίδιοι.

Δύο δεκαετίες αργότερα, το 1974, η Αργεντινή πήγαινε στο Παγκόσμιο Κύπελλο σε τελείως μεταβατικό στάδιο και με τον Μάριο Κέμπες ακόμα νεαρό. Πριν από το τουρνουά της Δυτικής Γερμανίας, γνώρισε συντριβή με 4-1 σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας. Όταν ήρθε ο αγώνας τους στο τουρνουά για τη 2η φάση ομίλων, η κατάληξη ήταν ακόμα χειρότερη: 4-0 από την ομάδα του Γιόχαν Κρόιφ (δύο γκολ), του Ρουντ Κρολ (ένα γκολ), του Τζόνι Ρεπ (ένα γκολ) και του Ρίνους Μίχελς.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα συντριβής ήρθε αρκετά αργότερα. Το 2010, με τον Ντιέγκο Μαραντόνα στον πάγκο και τον Λιονέλ Μέσι στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχε τη Γερμανία στην προημιτελική φάση. Η λάθος τακτική προσέγγιση του Μαραντόνα και η γερμανική "μηχανή" που βρήκε γκολ μόλις στο 3ο λεπτό με τον Τόμας Μίλερ έφερε το τελικό 4-0 (δύο γκολ ο Μίροσλαβ Κλόζε, ένα ο Άρνε Φρίντριχ).

Photo credits: AP Photo/Julie Jacobson

Σε αυτό το Μουντιάλ, ετοιμάσου να κάνεις Σερί. Κατέβασε το νέο Seri app του Stoiximan.gr, κάνε το απόλυτο σερί & κέρδισε 1.000.000€ μετρητά εντελώς δωρεάν* (*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ