ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Γουντ: "Μπορεί να παίξει απέναντι σε κάθε αντίπαλο η Ελλάδα"

Γουντ: "Μπορεί να παίξει απέναντι σε κάθε αντίπαλο η Ελλάδα"
EUROKINISSI

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Γιβραλτάρ, Τζεφ Γουντ, είπε πως η Εθνική μας έχει τα φόντα να παίξει απέναντι σε κάθε αντίπαλο στα μπαράζ.

Μετά το φινάλε του αγώνα με την Εθνική μας και την ήττα με 4-0 στο Φάληρο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Γιβραλτάρ, Τζεφ Γουντ, είπε μεταξύ άλλων πως η γαλανόλευκη έχει τα φόντα να παίξει απέναντι σε κάθε αντίπαλο στα μπαράζ.

Για την τελική κατάταξη του ομίλου, είπε: "Μάλλον είναι δίκαιη η κατάταξη, εμείς είχαμε μια δύσκολη πορεία αλλά καταφέραμε να προοδεύσουμε. Ήρθαμε εδώ, απέναντι σε μια ομάδα του υψηλότερου επιπέδου, όπως η Ελλάδα, όχι μόνο για να παίξουμε άμυνα, αλλά και να δημιουργήσουμε μπροστά επιθετικά. ήταν δύσκολα για μας, γιατί μερικοί παίκτες δεν κατάφεραν να παίξουν φέτος ούτε ένα παιχνίδι. Αν τους δείτε όμως στα αποδυτήρια, είναι εξουθενωμένοι, πράγμα που σημαίνει ότι τα έδωσαν όλα απόψε στο γήπεδο".

Για την πρόκληση να προετοιμάζει ψυχολογικά την ομάδα του, ανέφερε: "Δεν είναι πολύ δύσκολο, γιατί είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και πολύ καλή ομάδα. Το καλοκαίρι έκαναν κανονικά προετοιμασία γιατί αγαπούν να παίζουν και πριν από αυτό το παιχνίδι, όπως σε πριν από κάθε παιχνίδι, προετοιμάζονται άψογα".

Για τη συνέχεια της Ελλάδας στα μπαράζ, απάντησε: "Δεδομένης της κατάστασης της Ελλάδας, μπορείτε να παίξετε απέναντι σε κάθε αντίπαλο, γιατί έχετε δυνατή άμυνα, έναν εξαιρετικό προπονητή και ικανούς σκόρερ, με τρόπο παιχνιδιού που δημιουργεί ευκαιρίες, τόσο από τον άξονα, όσο και από τις πτέρυγες".

Για το πόσο διασκέδασαν την εμπειρία οι παίκτες του Γιβραλτάρ, τόνισε: "Ανυπομονούν για κάθε παιχνίδι, πριν από κάθε ματς ήταν ενθουσιασμένοι και τώρα περιμένουν τα προκριματικά του Euro. Τώρα ξέρουν πια πως να βελτιωθούν και τι να κάνουν για να εμφανιστούν καλύτεροι, σίγουρα το διασκεδάζουν".

Για το αν πιστεύει πως μπορεί να ακολουθήσει το Γιβραλτάρ μια πορεία σαν αυτή των Νήσων Φερόε, είπε: "Μπορούμε να γίνουμε σαν τα Νησιά Φερόε. Έχουμε πλάνο για το πως θα προχωρήσουμε από δω και πέρα. Το πρόβλημα είναι πως δεν έχουμε παίκτες που παίζουν επαγγελματικά, πλην ενός. Παίζουν όμως και νεότεροι παίκτες που παίζουν στην Αγγλία ή στην Ισπανία και θέλουν να γίνουν επαγγελματίες. Έχουμε τα βασικά στο Γιβραλτάρ και τις τεχνικές ικανότητες και είμαι σίγουρος πως αν δουλέψουμε βάσει του προγράμματος εκπαίδευσης, θα καταφέρουμε καλά πράγματα στο μέλλον".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ