ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Γιάρνι: "Ελλάδα, η πιο δύσκολη αντίπαλος για την Κροατία"

Γιάρνι: "Ελλάδα, η πιο δύσκολη αντίπαλος για την Κροατία"

Ο Κροάτης ομοσπονδιακός τεχνικός σε επίπεδο Κ19 και πρώην αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού, Ρόμπερτ Γιάρνι, υποστήριξε στον Sport24 Radio 103,3 ότι η Ελλάδα είναι η χειρότερη δυνατή αντίπαλος για τα μπαράζ.

Ξέρει και την Ελλάδα και την Κροατία. Φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού από το 2001 έως το 2004 μετά από μια ένδοξη καριέρα σε ύψιστο επίπεδο με τις φανέλες των Ρεάλ, Γιουβέντους, Μπέτις, Κόβεντρι, Λας Πάλμας, Τορίνο, Μπάρι και Χάιντουκ.

Ήταν μέλος της χρυσής "φουρνιάς" ποδοσφαιριστών της (Πρώην Ενωμένης) Γιουγκοσλαβίας. Μάλιστα, είχε επτά συμμετοχές κι ένα γκολ, ενώ μετά τη διάλυση αυτής οι δρόμοι του διασταυρώθηκαν με αυτούς των Μπίλιτς, Ασάνοβιτς, Προσινέτσκι, Σούκερ, Μπόμπαν, Μάριτς, Στάνιτς, Σόλντο, Τούντορ, Βλάοβιτς στην εκπληκτική πορεία στα γήπεδα της Γαλλίας για το Μουντιάλ 1998.

Real Madrid's Yugoslavian striker Predrag Mijatovic, right, celebrates with teammate Robert Jarni after scoring against crosstown rivals Atletico Madrid in Madrid Sunday Jan. 17, 1999. (AP Photo/Paul White)
Real Madrid's Yugoslavian striker Predrag Mijatovic, right, celebrates with teammate Robert Jarni after scoring against crosstown rivals Atletico Madrid in Madrid Sunday Jan. 17, 1999. (AP Photo/Paul White) AP PHOTO/PAUL WHITE

Ο Ρόμπερτ Γιάρνι σε ηλικία 49 ετών σήμερα είναι ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Κροατίας στο ηλικιακό επίπεδο Κ19. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τη Χάιντουκ το 2007, ακολούθησαν οι Ίστρα, Σαράγεβο, Πεκς, Πούσκας μέχρι ο πρώην συμπαίκτης του και νυν πρόεδρος της κροατικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Νταβόρ Σούκερ να του δώσει το χρίσμα.

Ο προπονητής της εθνικής Κροατίας Κ19, Ρόμπερτ Γιάρνι, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για τους αγώνες της Ελλάδας με την Κροατία, για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ποιος είναι το φαβορί: "Το φαβορί σίγουρα είναι η Κροατία, αλλά πέσαμε πάνω στην πιο δύσκολη ομάδα, από αυτές που θα μπορούσε να τύχει στην κλήρωση των μπαράζ. Στα τελευταία ματς η Ελλάδα παίζει πάρα πολύ καλά. Είναι οργανωμένη στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση, όπως στα φάουλ και στα κόρνερ. Η Εθνική ομάδα της χώρας σας είναι πάρα πολύ επικίνδυνη στις στημένες φάσεις".

Για το τι συνέβη και η Κροατία δεν προκρίθηκε απευθείας στο Παγκόσμιο Κύπελλο αν και για μεγάλο διάστημα ήταν πρώτη στον όμιλο της: "Μέχρι τον Ιούνιο ήμασταν στην πρώτη θέση, αλλά μετά κάναμε εμείς δύσκολη τη ζωή μας. Ευτυχώς νικήσαμε την Ουκρανία μέσα στην έδρα της και τώρα είμαστε στα μπαράζ κι έχουμε δύο δύσκολα ματς ".

Γιάρνι: "Ελλάδα, η πιο δύσκολη αντίπαλος για την Κροατία"

Για το αν τα δύο ματς μπορούν να κριθούν από το ατομικό στοιχείο: "Θα σου πω ένα πράγμα, ως προπονητής που είμαι τώρα και μάλιστα ομοσπονδιακός, οι παίκτες από μόνοι τους, δεν λένε κάτι. Η ομάδα είναι που κάνει την διαφορά. Όλοι πρέπει να παίξουν μαζί. Και οι αναπληρωματικοί. Οι βασικοί από μόνοι τους δεν κάνουν κάτι. Μπορεί να τραυματιστεί κάποιος ή να τιμωρηθεί και να χρειαστεί αυτός που θα έρθει από τον πάγκο να παίξει καλύτερα από αυτόν που ήταν στην ενδεκάδα. Η Ελλάδα παίζει καλά, αμύνεται καλά και παίζει καλά και στην αντεπίθεση. Έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο αντίπαλο, το επαναλαμβάνω, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα ".

Για το ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος Έλληνας ποδοσφαιριστής: "Δεν υπάρχει να πω κάτι σε ατομικό επίπεδο. Νομίζω ότι το πιο δύσκολο, είναι ότι παίζουμε με την Ελλάδα ως ομάδα, με ότι σημαίνει αυτό. Τη θεωρώ πάρα πολύ επικίνδυνη ομάδα, την πιο επικίνδυνη από αυτές που είχαμε να παίξουμε ".

ƪ°»¦¹ÃÁª ¤¹¡º
¦ÃÄÆÃ-¦°Ã
champions league
porto-panathinaikos
ƪ°»¦¹ÃÁª ¤¹¡º ¦ÃÄÆÃ-¦°Ã champions league porto-panathinaikos ƪ°»¦¹AAª ¤¹¡º ¦AAÆA-¦°A CHAMPIONS LEAGUE PORTO-PANATHINAIKOS

Για το ποιο από τα δύο ματς είναι το πιο κομβικό για την πρόκριση: "Το πιο σημαντικό για εμάς είναι σίγουρα το παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ, γιατί με ένα καλό αποτέλεσμα θα πάμε πιο ήρεμοι στο δεύτερο ματς στην Αθήνα. Προσέξτε όμως και με νίκη 2-0 θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, γιατί οι Έλληνες μπορούν και έχουν δείξει ότι μπορούν να μας εκπλήξουν στην έδρα τους ".

Για το αν ανησυχεί για επεισόδια στα παιχνίδια: "Ειλικρινά δεν ξέρω τι να σου πω. Ελπίζω ότι το ματς τόσο στην Κροατία, όσο και στην Ελλάδα θα κυλήσει ήρεμα. Να προσπαθήσουν οι οπαδοί των δύο ομάδων να ενισχύσουν τους ποδοσφαιριστές τους και να μη συμβεί κάτι ".

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ -ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ 1-0 (Α ΕΘΝΙΚΗ -16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)/ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΠΑΟ/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ -ΓΙΑΡΝΙ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ -ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ 1-0 (Α ΕΘΝΙΚΗ -16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)/ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΠΑΟ/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ -ΓΙΑΡΝΙ ICON PHOTOPRESS

Για το αν έχει εντοπίσει τα νέα αστέρια του κροατικού ποδοσφαίρου στην εθνική Κ19: "Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλήσουμε γι” αυτά τα πράγματα. Τα παιδιά είναι νεαρά, πρέπει να προπονηθούν πολύ και να καταφέρουν πολλά πράγματα για να γίνουν σαν τον Μόντριτς. Έχουν πάρα πολύ δρόμο. Εξαρτάται από αυτούς. Όσο πιο γρήγορα αφομοιώσουν αυτά που τους λέμε εμείς οι προπονητές, τόσο καλύτερο για τους ίδιους και την εξέλιξη τους ".

Για το αν του λείπει η Ελλάδα: "Είναι αρκετός καιρός που έχω να επισκεφτώ τη χώρα σας. Είχα μία καλή εμπειρία στον Παναθηναϊκό και ποιος ξέρει ίσως στο μέλλον επιστρέψω ως προπονητής. Θα με ενδιέφερε σε κάθε περίπτωση να εργαστώ στη χώρα σας ".

Photo credits: Eurokinissi, AP Photo/Paul White

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ