ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Φελίπε Καϊσέδο: Ο "βασιλιάς" του Εκουαδόρ

Φελίπε Καϊσέδο: Ο "βασιλιάς" του Εκουαδόρ

Η εθνική Εκουαδόρ συνεχίζει να εντυπωσιάζει στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 κι ο Φελίπε Καϊσέδο είναι ο άνθρωπος που οδηγεί την "τρικολόρ". (videos)

Εντυπωσιακή για ένα ακόμη ματς στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2018, όσον αφορά τη γεωγραφική ζώνη της Νοτίου Αμερικής, η εθνική Εκουαδόρ νίκησε με 3-0 την κάτοχο του Copa America 2015 και Copa America Centenario (2016), αντίστοιχη της Χιλής.

Η "τρικολόρ" βρίσκεται μετά εννιά αγωνιστικές στην τρίτη θέση της κατάταξης με 16 βαθμούς, επικυρώνοντας την ισχυρή υποψηφιότητά της για την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ του 2018, στα γήπεδα της Ρωσίας.

Ο 28χρονος άσος της Εσπανιόλ έχει πετύχει ήδη πέντε γκολ στα προκριματικά του επόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου, όλα όμως έχουν δώσει νίκες στην εθνική του ομάδα.

Άλλωστε, αυτή θεωρείται από τις πιο φορμαρισμένες και καλύτερες ποιοτικά - εκ των θεωρητικά "μικρών" - στη Νότιο Αμερική.

Συγκεκριμένα, ο "Φελιπάο" βρήκε δίχτυα στις νίκες επί των Αργεντινής (εκτός έδρας, 0-2), Βολιβίας (εντός έδρας, 2-0), Ουρουγουάης (εντός έδρας, 2-1), Βενεζουέλας (εκτός έδρας, 1-3) και Χιλής (εντός έδρας, 3-0) για την 1η, 2η, 3η, 4η και 9η αγωνιστική.

Ων τραυματίας δεν μπόρεσε να δώσει το "παρών" στα ματς της 5η και 6ης αγωνιστικής - ισοπαλία (2-2) με την Παραγουάη εντός και ήττα από την Κολομβία (3-1) εκτός, ενώ δε σκόραρε για την 7η αγωνιστική - ήττα από τη Βραζιλία (0-3) εντός - και την 8η αγωνιστική - ήττα από το Περού (2-1) εκτός έδρας.

Δηλαδή, όταν ο Φελίπε Καϊσέδο σκοράρει, η "τρικολόρ" πανηγυρίζει νίκες. Όταν ο Φελίπε Καϊσέδο λείπει ή δε βρίσκει δίχτυα, ο Γκουστάβο Κιντέρος βλέπει την ομάδα του να μην μπορεί να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Κι όμως για να βρει την ηρεμία σε εθνικό επίπεδο, έπρεπε να βρει την "Ιθάκη" του σε συλλογικό. Μετά από περιπλάνηση σε Βασιλεία, Μάντσεστερ Σίτι, Σπόρτινγκ Λισαβώνας, Μάλαγα, Λεβάντε, Λοκομοτίβ Μόσχας και Αλ Τζατζίρα, ο "Φελιπάο" έχει βρει όσα ζητά στη Βαρκελώνη και την Εσπανιόλ.

Αν το Εκουαδόρ βρεθεί το καλοκαίρι του 2018 στη Ρωσία, ο Καϊσέδο θα επιστρέψει στη διοργανώτρια χώρα ως "βασιλιάς" της δικής του εθνικής ομάδας.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ