ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Φαβορί ο Πέκερμαν για την Αργεντινή

FILE - In this May 24, 2018 file photo, Colombia's national soccer team coach Jose Pekerman, of Argentina, walks on the field during a training session in preparation for the World Cup in Russia, at El Campin stadium in Bogota, Colombia. Pekerman, 68, has led Colombia for six years. He previously steered Argentina to under-20 world titles in 1995, 1997 and 2001 and guided the senior squad to the 2006 World Cup quarterfinals before losing to Germany in a penalty shootout. (AP Photo/Fernando Vergara, File)
FILE - In this May 24, 2018 file photo, Colombia's national soccer team coach Jose Pekerman, of Argentina, walks on the field during a training session in preparation for the World Cup in Russia, at El Campin stadium in Bogota, Colombia. Pekerman, 68, has led Colombia for six years. He previously steered Argentina to under-20 world titles in 1995, 1997 and 2001 and guided the senior squad to the 2006 World Cup quarterfinals before losing to Germany in a penalty shootout. (AP Photo/Fernando Vergara, File) AP

Ο Χοσέ Νέστορ Πέκερμαν είναι η πρώτη επιλογή της ομοσπονδίας της Αργεντινής για τον αντικαταστάτη του Χόρχε Σαμπαόλι την τεχνική ηγεσία της "αλμπισελέστε".

Ο Χόρχε Σαμπαόλι αποτελεί κι επίσημα παρελθόν από την θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Αργεντινής και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της "χώρας του τάνγκο" (AFA) έχει ξεκινήσει επαφές για να βρει το διάδοχό του.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ο 68χρονος Αργεντινός προπονητής, Χοσέ Νέστορ Πέκερμαν, του οποίου το συμβόλαιο με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κολομβίας εκπνέει τον Αύγουστο και δεν παρατηρείται πρόθεση ανανέωσης από τις δύο πλευρές.

Ο πρόεδρος της AFA, Τσίκι Τάπια, ετοιμάζεται να δώσει τα "κλειδιά" στον "Πρόφε" γι' αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Από την Κ13... μέχρι την Ανδρών. Ο στόχος όχι βραχυπρόθεσμος (Copa America 2019), αλλά μακροπρόθεσμος (Παγκόσμιο 2022 στο Κατάρ).

Η "αλμπισελέστε" θέλει να βρει ξανά το στάτους της σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα κι ο Χόσε Νέστορ Πέκερμαν είναι η πρώτη επιλογή. Θα είναι προπονητής, αλλά και τεχνικός διευθυντής για όλα τα κλιμάκια της εθνικής (εάν αποδεχθεί την πρόταση).

Έχει, άλλωστε, καθίσει ξανά στον πάγκο της εθνικής ομάδας της πατρίδας του. Το 2004 ανέλαβε ομοσπονδιακός τεχνικός κι οδήγησε την Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2006. Τερμάτισε στην πρώτη θέση του τρίτου ομίλου (μπροστά από Ολλανδία, Ακτή Ελεφαντοστού και Σερβία και Μαυροβούνιο), πέρασε το εμπόδιο του Μεξικού στους 16, αλλά αποκλείστηκε από τη διοργανώτρια Γερμανία στα προημιτελικά.

Μετά την περιπέτεια στο Μεξικό (στον πάγκο των Τολούκα και Τίγκρες), το 2012 ανέλαβε ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Κολομβίας. Ήταν αυτός που αναγέννησε τους "καφετέρος". Τους οδήγησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, όπου αποκλείστηκαν στα προημιτελικά από τους διοργανωτές Βραζιλιάνους.

Τους οδήγησε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018. Η πορεία στα γήπεδα της Ρωσίας σταμάτησε στους 16, καθώς δεν μπόρεσε να περάσει το εμπόδιο της Αγγλίας. Βοηθοί του είναι δύο πρώην ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από την Ελλάδα. Ο πρώην μέσος του ΠΑΟΚ, Πατρίσιο Καμπς κι ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού, Εστέμπαν Καμπιάσο.

Photo credits: AP Photo/Fernando Vergara, File

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ