ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Εθνική Κοσόβου... έξι χωρών

Εθνική Κοσόβου... έξι χωρών

Το Κόσοβο φιλοξενείται τη Δευτέρα στο Τούρκου από τη Φινλανδία για προκριματικά του Μουντιάλ 2018, με εννιά παίκτες της νεοσύστατης εθνικής ομάδας να έχουν φορέσει άλλη φανέλα στο παρελθόν.

Η FIFA ενέκρινε τη Δευτέρα το πρωί την αίτηση εννέα ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί με άλλη εθνική ομάδα στο παρελθόν να φορέσουν τη φανέλα της εθνικής Κοσόβου, ενώ ενημέρωσε πως άλλες οκτώ αιτήσεις βρίσκονται υπό μελέτη.

Οι εν λόγω ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα άλλων εθνικών ομάδων όπως των Αλβανίας, Ελβετίας, Γερμανίας, Νορβηγίας, Αυστρίας και Σουηδίας.

Η FIFA επέτρεψε μόλις το Μάρτιο του 2014 στην εθνική Κοσόβου να συμμετάσχει σε φιλικά ματς. Στα μέχρι τώρα έχει τρεις νίκες (εντός με Ομάν, εντός με Ισημερινή Γουϊνέα, εντός με Νήσους Φερόε), δύο ισοπαλίες (εκτός με Αλβανία, εντός με Αϊτή) και τρεις ήττες (εντός από Τουρκία, εντός από Σενεγάλη, εκτός από Βέρντερ Βρέμης).

Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που παίρνει μέρος σε φάση προκριματικών, δηλαδή είναι το πρώτο ανταγωνιστικό ματς που θα δώσει η εθνική Κοσόβου, του οποίου ο πληθυσμός δεν ξεπερνά τα 2.000.000.

Το Κόσοβο είναι στον ίδιο όμιλο με Κροατία, Ισλανδία, Ουκρανία, Τουρκία και Φινλανδία στο δρόμο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο θα διεξαχθεί στη Ρωσία το καλοκαίρι του 2018.

Οι εννιά των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν και θα μπορέσουν να δώσουν το παρών στο Τούρκου για την αναμέτρηση με την εθνική Φινλανδίας, στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 όσον αφορά στην Ευρώπη είναι οι:

Φάνολ Πέρντεραϊ (εθνική Γερμανίας Κ19 και Κ21)

Ένις Αλούσι (εθνική Γερμανίας Κ19 και Κ21)

Μπερσάντ Τσέλινα (εθνική Νορβηγίας Κ15, Κ16, Κ17 και Κ21)

Έλμπα Ρασάνι (εθνική Νορβηγίας Κ15, Κ17, Κ18, Κ19, Κ20 και Κ21)

Χεκουράν Κριεζίου (εθνική Ελβετίας Κ19)

Άλμπερτ Μπουνιάκου (εθνική Ελβετίας Κ21 αλλά και εθνική Ανδρών)

Σινάν Μπουτίτσι (εθνική Αυστρίας Κ17, Κ18, Κ19 και Κ21)

Βεντάτ Μουρίτσι (εθνική Αλβανίας Κ21)

Έρτον Φεϊζουλάχου (εθνική Σουηδίας Κ17, Κ21 και Ανδρών)

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ