ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Επιθετικά υπερόπλα στην υπηρεσία της εθνικής Αργεντινής

Επιθετικά υπερόπλα στην υπηρεσία της εθνικής Αργεντινής

H "Ole" παρουσίασε τα εντυπωσιακά κατορθώματα των επιθετικών της εθνικής Αργεντινής μέσα στο 2018 ενόψει της συμμετοχής της "αλμπισελέστε" στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Η εθνική Αργεντινής τα "χρειάστηκε" στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την τελική φάση της διοργάνωσης που θα λάβει χώρα στα γήπεδα της Ρωσίας το προσεχές καλοκαίρι.

Πλέον, απαλλαγμένη απ' το άγχος, η ομάδα του Χόρχε Σαμπαόλι προετοιμάζεται για τη μεγάλη "μάχη", δίνοντας δυνατά φιλικά με Ιταλία (23/03) και Ισπανία (27/03) για να τεστάρει τις δυνάμεις της. Μεγάλος σύμμαχος της "αλμπισελέστε" είναι η εξαιρετική κατάσταση που βρίσκονται οι επιθετικοί που αναμένεται να τραβήξουν το κουπί στο σκοράρισμα κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Η " Ole" παρουσίασε τα εντυπωσιακά κατορθώματα των Λιονέλ Μέσι, Σέρχιο Αγκουέρο, Γκονσάλο Ιγκουαΐν, Πάουλο Ντιμπάλα, Λαουτάρο Μαρτίνες και Κριστιάν Παβόν, οι οποίοι έχουν το προβάδισμα για να βρεθούν στην τελική 23άδα και έχουν μπει με... φόρα στο 2018, σημειώνοντας συνολικά 48 γκολ!

Ο Λιονέλ Μέσι άρχισε τη χρονιά με οχτώ γκολ σε εφτά συμμετοχές, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να ξεφύγει απ' τις βασικές συνδιεκδικήτριες του τίτλου, Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης. Παράλληλα, με δικό του γκολ, οι "μπλαουγκράνα" έφυγαν με την ισοπαλία (1-1) απ' το "Στάμφορντ Μπριτζ" στο πρώτο αγώνα απέναντι στην Τσέλσι για τη φάση των 16 του Champions Legue. Μέχρι στιγμής, ο 29χρονος σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα μετράει 13 γκολ σε 16 αγώνες μέσα στο 2018.

FC Barcelona's Lionel Messi reacts after scoring during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Atletico Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, March 4, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Lionel Messi reacts after scoring during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Atletico Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, March 4, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

(AP Photo/Manu Fernandez)

Εξαιρετικά τα πηγαίνει κι ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος είχε καθοριστική συμβολή στην ανατροπή της Γιουβέντους επί της Τότεναμ και εν τέλει στην πρόκριση των "μπιανκονέρι" στα προημιτελικά του Champions League. Ένας τραυματισμός τον πήγε πίσω στην αρχή του έτους, όμως στη συνέχεια ο "Πιπίτα" ανέβασε ρυθμούς, μετρώντας εννιά γκολ και 10 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

"Μηχανή των γκολ" παραμένει κι ο Σέρχιο Αγκουέρο που έχει το εντυπωσιακό ένα γκολ ανά ματς μέσα στο 2018. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι σημείωσε χατ τρικ απέναντι στη Νιούκαστλ, καρέ κόντρα στη Λέστερ, ενώ συνολικά έχει 15 τέρματα σε 15 αναμετρήσεις, αποτελώντας το "βαρύ πυροβολικό" της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Manchester City's Sergio Aguero celebrates scoring his side's second goal of the game during the English League Cup semi final, second leg match against Bristol City at Ashton Gate, Bristol, England, Tuesday, Jan. 23, 2018. (Nick Potts/PA via AP)
Manchester City's Sergio Aguero celebrates scoring his side's second goal of the game during the English League Cup semi final, second leg match against Bristol City at Ashton Gate, Bristol, England, Tuesday, Jan. 23, 2018. (Nick Potts/PA via AP) NICK POTTS/PA VIA AP

(Nick Potts/PA via AP)

Από εκεί και πέρα, το "next big thing" του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, Λαουτάρο Μαρτίνες είναι σε εξαιρετική κατάσταση, πετυχαίνοντας εφτά γκολ σε ισάριθμους αγώνες, με δύο χατ τρικ κόντρα σε Ουρακάν (4-0) για το πρωτάθλημα και Κρουζέριο (4-2) για το Copa Libertadores. Είναι βέβαιο πως η Ρασίνγκ Κλουμπ θα βάλει στα ταμεία της ένα υπέρογκο ποσό στο μέλλον από την πώλησή του.

Οι μοναδικοί που έχουν μείνει πίσω σε θέμα σκοραρίσματος, αλλά έρχονται με... φόρα, όπως αποδεικνύεται το τελευταίο διάστημα, είναι οι Κριστιάν Παβόν και Πάουλο Ντιμπάλα. Ο πρώτος έχει δύο γκολ σε εφτά ματς, αλλά ο Σαμπαόλι θεωρεί πως μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα, πέρα απ' το σκοράρισμα, ενώ όσον αφορά στον Ντιμπάλα, ταλαιπωρήθηκε από ένα πρόβλημα τραυματισμού, αλλά πλέον βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, σημειώνοντας δύο κρίσιμα τέρματα κόντρα σε Λάτσιο (0-1) για το πρωτάθλημα και Τότεναμ (1-2) για το Champions League.

Photo Credits: AP Photo

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ