ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Έκτη σερί φορά ο MVP του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν είναι πρωταθλητής

Έκτη σερί φορά ο MVP του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν είναι πρωταθλητής
AP PHOTO/LAURENT REBOURS

Ακόμα ένα βραβείο MVP του Παγκοσμίου Κυπέλλου κατέληξε σε παίκτη που δεν στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου. Ο Ρομάριο ήταν ο τελευταίος που κέρδισε και τις δύο διακρίσεις.

Η... παράδοση συνεχίστηκε και ο κάτοχος της "Χρυσής Μπάλας" του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 δεν είναι κάτοχος μεταλλίου νικητή της διοργάνωσης.

Ο φετινός κορυφαίος παίκτης του τουρνουά ήταν ο Λούκα Μόντριτς, ο ηγέτης της φιναλίστ Κροατίας, με συνέπεια για 6η σερί διοργάνωσης να μην συνδυάζονται η ατομική με την ομαδική διάκριση του θεσμού.

Ο τελευταίος παίκτης που στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου και παράλληλα κέρδισε το βραβείο του MVP του τουρνουά ήταν ο Ρομάριο το 1994.

Έκτοτε και μέχρι τον Μόντριτς, πέντε παίκτες αναδείχθηκαν κορυφαίοι δίχως να... πατήσουν κορυφή. Ένας εξ αυτών, μάλιστα, δεν αγωνίστηκε καν στον τελικό!

Τον Ρομάριο διαδέχθηκε ο συμπατριώτης του, Ρονάλντο, το 1998, με τη Βραζιλία να χάνει στον τελικό από τη Γαλλία. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Ρονάλντο έκανε... όργια, όμως η "Χρυσή Μπάλα" κατέληξε στον τερματοφύλακα της ηττημένης στον τελικό Γερμανίας, Όλιβερ Καν.

Το 2006, ο Ζινεντίν Ζιντάν οδήγησε τη Γαλλία μέχρι τον τελικό, αποβλήθηκε για τη γνωστή επίθεση στον Μάρκο Ματεράτσι, όμως κατέκτησε τον τίτλο του MVP της διοργάνωσης, παρά την ήττα από την Ιταλία στα πέναλτι.

Το 2010, η Ουρουγουάη τερμάτισε στην 4η θέση, όμως είχε στις τάξεις της τον πολυτιμότερο παίκτη του τουρνουά, τον Ντιέγκο Φορλάν. Όσο για την προηγούμενη διοργάνωση, του 2014, νικητής της "Χρυσής Μπάλας" αναδείχθηκε ο Λιονέλ Μέσι, παρότι η Γερμανία νίκησε στην παράταση την Αργεντινή.

ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΜΠΑΛΑΣ" ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

1982: Πάολο Ρόσι (Ιταλία)

1986: Ντιέγκο Μαραντόνα (Αργεντινή)

1990: Σαλβατόρε Σκιλάτσι (Ιταλία)

1994: Ρομάριο (Βραζιλία)

1998: Ρονάλντο (Βραζιλία)

2002: Ολιβερ Καν (Γερμανία)

2006: Ζινεντίν Ζιντάν (Γαλλία)

2010: Ντιέγκο Φορλάν (Ουρουγουάη)

2014: Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή)

2018: Λούκα Μόντριτς (Κροατία)

Photo credits: AP Photo/Laurent Rebours

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ