ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Έξι χώρες σκέφτονται να στηρίξουν το μποϊκοτάζ αξιωματούχων της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο

FIFA president Gianni Infantino, left, and Russian President Vladimir Putin shakes hands at the 2018 soccer World Cup draw in the Kremlin in Moscow, Friday, Dec. 1, 2017. (AP Photo/Ivan Sekretarev)
FIFA president Gianni Infantino, left, and Russian President Vladimir Putin shakes hands at the 2018 soccer World Cup draw in the Kremlin in Moscow, Friday, Dec. 1, 2017. (AP Photo/Ivan Sekretarev) AP PHOTO/IVAN SEKRETAREV

Το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας πιθανόν να ακολουθήσουν ακόμα έξι χώρες και να προβούν σε διπλωματικό μποϊκοτάζ κατά της Ρωσίας και του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Έξι χώρες που θα εκπροσωπηθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην στείλουν αξιωματούχους τους στη Ρωσία, ακολουθώντας τα χνάρια της Μεγάλης Βρετανίας.

Πολωνία, Ισλανδία, Δανία, Σουηδία, Αυστραλία και Ιαπωνία συντάσσονται με τους Βρετανούς ως προς τη στάση τους εναντίον της διοργανώτριας χώρας, μετά από την προ ημερών δολοφονική επίθεση εναντίον πρώην διπλού κατασκόπου και της κόρης του, πίσω από την οποία φέρεται να βρίσκεται η Ρωσία.

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέσα Μέι, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης καθώς και ο Πρίγκιπας Γουίλιαμς δεν θα συμμετάσχουν με κανέναν τρόπο στο τουρνουά ως αντίδραση προς τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, μιας χώρας παραδοσιακά σε έχθρα με τη Ρωσία, ανακοίνωσε ότι δεν θα παρευρεθεί στην τελετή έναρξης της διοργάνωσης στη Μόσχα, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου.

Το ισλανδικό προεδρικό ζεύγος, Γκούντνι Γιοχάνενσον κι Ελίζα Ριντ, επιβεβαίωσαν ότι και η πατρίδα τους θα προβεί σε μποϊκοτάζ της διοργάνωσης, ωστόσο προς το παρόν η Αυστραλία διαψεύδει τη συμμετοχή της σε αυτήν την αντίδραση.

Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία και Ουκρανία είναι μόνο μερικές από τις χώρες που ανακήρυξαν τη Ρωσία ως υπαίτια για την απόπειρα δολοφονίας του Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του, Γιούλια, στις 4 Μαρτίου, με τη χρήση νευροτοξικού παράγοντα.

Ο πρώην πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, τοποθετήθηκε επί του θέματος, καλώντας να μην αναμιχθούν τα πολιτικά με το ποδόσφαιρο. "Το ποδόσφαιρο έχει δύο δισεκατομμύρια ακολούθους. Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 στη Ρωσία: το πιο σημαντικό αθλητικό γεγονός στον κόσμο. Γι' αυτό, όχι στο μποϊκοτάζ! Ας παίξουμε το παιχνίδι ειρηνικά και για την ειρήνη".

Photo credits: AP Photo/Ivan Sekretarev

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ