ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Έγραψε ιστορία στα Παγκόσμια Κύπελλα το Ιράν

Iran's players celebrate their victory after the group B match between Morocco and Iran at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia, Friday, June 15, 2018. (AP Photo/Themba Hadebe)
Iran's players celebrate their victory after the group B match between Morocco and Iran at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia, Friday, June 15, 2018. (AP Photo/Themba Hadebe) AP PHOTO/THEMBA HADEBE

Το Ιράν έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων που κατακτά νίκη στις καθυστερήσεις με αυτογκόλ. Έγινε επίσης η πρώτη ομάδα από το 1966 που σκοράρει σε ένα ημίχρονο δίχως να κάνει ούτε σουτ.

Με αυτογκόλ του Μπουχαντούζ στο 95' το Ιράν, πανηγύρισε μεγάλη νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Επικράτησε 1-0 του Μαρόκου και έγραψε ιστορία στην ιστορία των Μουντιάλ. Δεν έχει υπάρξει άλλη ομάδα που κατακτά νίκη με αυτογκόλ στις καθυστερήσεις, στον θεσμό αυτόν.

Ένα επίσης άξιο αναφοράς στοιχείο είναι ότι οι Ιρανοί του Κάρλος Κεϊρόζ δεν πραγματοποίησαν ούτε σουτ στο δεύτερο μέρος και όμως κατόρθωσαν να επικρατήσουν. Έγιναν η πρώτη ομάδα από το 1966 που σκοράρει χωρίς να έχει καταγράψει έστω ένα σουτ στο ενεργητικό της σε 45λεπτο.

Για την ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ αυτή ήταν η δεύτερη νίκη σε Παγκόσμιο Κύπελλο, με πρώτη αυτή κόντρα στις ΗΠΑ το 1998. Επίσης ήταν η δεύτερη φορά που δεν δέχτηκαν σε αγώνα Μουντιάλ, με πρώτη το παιχνίδι κόντρα στη Νιγηρία το 2014.

Ο Πορτογάλος προπονητής του Ιράν, από τη μεριά του, δεν έχει γνωρίσει ποτέ ήττα από αφρικανική ομάδα σε Παγκόσμιο Κύπελλο (1 νίκη, 2 ισοπαλίες).

AP Photo/Themba Hadebe

Το Μουντιάλ έφτασε, το Σερί επέστρεψε και μοιράζει 1.000.000€ μετρητά εντελώς δωρεάν*. Κατέβασε το νέο app του Stoiximan.gr, Seri, και απόλαυσε το Μουντιάλ Σερί! (*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ