ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Δια βίου αποκλεισμός από τη FIFA σε διαιτητή για πέναλτι σε προκριματικά Μουντιάλ

Δια βίου αποκλεισμός από τη FIFA σε διαιτητή για πέναλτι σε προκριματικά Μουντιάλ
GALLO IMAGES

Η FIFA επέβαλε ποινή δια βίου αποκλεισμού από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα στον Γκανέζο διαιτητή, Τζόζεφ Λάμπτεϊ, για λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι στην αναμέτρηση των εθνικών Νοτίου Αφρικής και Σενεγάλης, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018. (video)

Η αναμέτρηση της 12ης Νοέμβρη του 2016, ανάμεσα σε Νότιο Αφρική και Σενεγάλη, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 όσον αφορά στην αφρικανική γεωγραφική ζώνη "στιγματίστηκε" από την απόφαση του Γκανέζου διαιτητή, Τζόζεφ Λάμπτεϊ, να υποδείξει λανθασμένα πέναλτι υπέρ της πρώτης όταν η μπάλα μετά από κεφαλιά του Ελιάζαρ Ρότζερς βρήκε στο μηρό του Καλιντού Κουλιμπαλί.

Η αφρικάνικη ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει ήδη τιμωρήσει με τρίμηνη ποινή αποκλεισμού τον Τζόζεφ Λάμπτεϊ, αλλά ο πέλεκυς της FIFA έπεσε βαρύτατος. Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία επέβαλε ποινή δια βίου αποκλεισμού από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα στον Γκανέζο διαιτητή για τη λανθασμένη υπόδειξή του, κρίνοντας ότι είχε "παράνομη επιρροή στο αποτέλεσμα της αναμέτρησης".

Η ανακοίνωση της FIFA: "Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA αποφάσισε να απαγορεύσει στον Γκανέζο διαιτητή, Τζόζεφ Λάμπτεϊ, τη συμμετοχή σε κάθε είδους ποδοσφαιρική δραστηριότητα (διοικητική, αθλητική κλπ) σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για όλη του τη ζωή. Ο διαιτητής κρίθηκε ένοχος για το άρθρο 69 παρ. 1 (παράνομη επιρροή αποτελέσματος ενός ματς) του πειθαρχικού κώδικα της FIFA κατά τη διάρκεια του ματς για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 ανάμεσα σε Νότιο Αφρική και Σενεγάλη, στις 12 Νοέμβρη του 2016".

Η FIFA τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι η ποινή αποβλήθηκε κατόπιν έρευνας γύρω από την αναμέτρηση και τον συγκεκριμένο διαιτητή, ενώ μένει να φανεί εάν αυτή η απόφαση θα ανοίξει το δρόμο και για άλλες παρόμοιες μελλοντικά.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ