ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Δεν τους έκανε τη χάρη να παραιτηθεί μπροστά τους ο Βεντούρα

Italy coach Gian Piero Ventura gestures during the World Cup qualifying play-off second leg soccer match between Italy and Sweden, at the Milan San Siro stadium, Italy, Monday, Nov. 13, 2017. (AP Photo/Luca Bruno)
Italy coach Gian Piero Ventura gestures during the World Cup qualifying play-off second leg soccer match between Italy and Sweden, at the Milan San Siro stadium, Italy, Monday, Nov. 13, 2017. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Ο Τζαν Πιέρο Βεντούρα εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου περίπου δύο ώρες μετά τον αποκλεισμό της Ιταλίας, όμως δεν είπε ποτέ τη λέξη "παραιτούμαι", αν και πιέστηκε από τους δημοσιογράφους.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Ιταλίας, Τζαν Πιέρο Βεντούρα, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου 1 ώρα και 40 λεπτά μετά τον αποκλεισμό της "σκουάντρα ατζούρα" από το Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως παρά την πίεση των δημοσιογράφων, δεν παραιτήθηκε.

Τα ιταλικά ΜΜΕ τον έχουν ήδη "τελειώσει" και ζητούν η δική του αποχώρηση να συνδυαστεί και με αυτήν αρκετών ακόμα ανθρώπων της Ομοσπονδίας. Ο ίδιος όμως δεν τους έκανε τη χάρη να δηλώσει άμεσα παραίτηση μετά τον αποκλεισμό από τη Σουηδία.

"Δεν παραιτήθηκα επειδή δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον πρόεδρο (σ.σ. Κάρλο Ταβέκιο). Ήθελα να χαιρετήσω έναν προς έναν τους παίκτες για αυτό καθυστέρησα να έρθω και ζητώ συγγνώμη", τόνισε ο Βεντούρα, ο οποίος εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου 1 ώρα και 40 λεπτά μετά το φινάλε του αγώνα, για να συνεχίσει:

"Όταν κάποιος δεν παίρνει αποτέλεσμα, είτε δίκαια είτε άδικα, είναι προφανές πως η ευθύνη είναι του προπονητή. Είναι ένα πολύ βαρύ αποτέλεσμα. Είμαι υπερήφανος που ήμουν μέρος της εθνικής ομάδας και δούλεψα με παίκτες πρωταθλητές και άλλους που εύχομαι να γίνουν. Λυπάμαι γιατί απόψε για μία ακόμα φορά κατάλαβα τι σημαίνει να προπονείς την εθνική ομάδα: είναι κάτι το ξεχωριστό από άποψη συναισθημάτων".

Σε νέα ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θεωρεί πράξη ευθύνης την παραίτηση, είπε: "Δεν ξέρω επειδή θα πρέπει να αξιολογηθούν διάφορα πράγματα. Θα μιλήσουμε με την ομοσπονδία. Το αν θα αναλάβω εγώ να αναδομήσω την εθνική Ιταλίας δεν εξαρτάται από μένα".

Photo Credits: AP Photo/Luca Bruno

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ