ΜΟΥΝΤΙΑΛ

"Αυτοκτονία" της Κύπρου στην Βοσνία

"Αυτοκτονία" της Κύπρου στην Βοσνία

Η Κύπρος πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στην Βοσνία, αλλά έκανε δώρο δύο γκολ στον Έντιν Τζέκο και γνώρισε την ήττα (2-0). Με ιστορικό γκολ και χατ-τρικ του Μπεντεκέ το Βέλγιο νίκησε 6-0 το Γιβραλτάρ (videos)

Σπουδαία ευκαιρία έχασε η Κύπρος στην Ζένιτσα, καθώς πραγματοποίησε σχετικά καλή εμφάνιση, αλλά χάρισε δύο γκολ στους Βόσνιους, οι οποίοι με σκόρερ τον Έντιν Τζέκο επικράτησαν 2-0.

Στο 70ό λεπτό ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου έκανε το τραγικό λάθος που έκρινε τον αγώνα, καθώς μέσα από την περιοχή της ομάδα του, αντί να διώξει σε κόρνερ ή πλάγιο, επιχείρησε πάσα, η μπάλα όμως πήγε στον Πιάνιτς και αυτός έδωσε έτοιμο γκολ τον Τζέκο.

Ο στράικερ της Ρόμα στο 80' διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με κοντινή κεφαλιά από σέντρα του Πιάνιτς, γκολ που και πάλι ήταν ένα μικρό δώρο από τους Κύπριους, καθώς ο Παναγή μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα!

Στο άλλο ματς του ομίλου της εθνικής Ελλάδος, το Βέλγιο νίκησε 6-0 το Γιβραλτάρ στο Αλγκάρβε και είναι στην κορυφή με την χώρα μας, έχοντας μόνο νίκες.

Χατ-τρικ πέτυχε ο Κριστιάν Μπεντεκέ, ανοίγοντας το σκορ στο 7ο δευτερόλεπτο, με το τέρμα να είναι το πιο γρήγορο στην ιστορία του Μουντιάλ (προκριματικά και τελική φάση).

Ο άσος της Κρίσταλ Πάλας το χατ-τρικ του συμπλήρωσε σκοράροντας με "τακουνάκι", ενώ τα υπόλοιπα τέρματα πέτυχαν οι Αξέλ Βιτσέλ, Ντρις Μέρτενς και Εντέν Αζάρ.

"Αυτοκτονία" της Κύπρου στην Βοσνία

Οι συνθέσεις

ΒΟΣΝΙΑ (3-5-2): Μπέγκοβιτς, Σούνιτς, Σπάχιτς, Βράνιες, Πιάνιτς, Μεντούνιανιν, Λούλιτς, Βίστσα (78' Σούσιτς), Κολάσινατς (64' Χάιροβιτς), Τζούρις (81' Ιμπίσεβιτς), Τζέκο.

ΚΥΠΡΟΣ: Παναγή, Δημητρίου, Ντόσα Ζούνιορ, Λαΐφης, Αλεξάνδρου, Λαμπάν, Αρτυματάς (85' Μυτίδης), Κάστανος, Χριστοφή (77' Χαραλαμπίδης), Μακρής (72' Εφραίμ), Σωτηρίου.

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ: Ιμπραΐμ, Γουάιζμαν, Ράιαν Κασιάρο, Ρόι Τσιπολίνα, Τζόζεφ Τσιπολίνα, Μπόζιο (46' Πάγιας), Γουόκερ (80' Μπάρντον), Ζαν-Κάρλος Γκαρσία, Μασκαρένιας-Ολιβέρο, Κάιλ Κασιάρο (86' Γόμε), Λι Κασιάρο.

ΒΕΛΓΙΟ (3-6-1): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Σιμάν, Βερτόνχεν, Βιτσέλ, Ντεφούρ, Μενιέ, Καράσκο (53' Σαντλί), Μέρτενς (64' Μιραλάς), Εντέν Αζάρ, Μπεντεκέ (80' Μπατσουαγί).

ΕΣΘΟΝΙΑ: Άκσαλου, Τένιστε (31' Καμς), Μπάρανοβ, Κλάβαν, Κάλαστε, Ντμίτριεβ (80' Μόσνικοβ), Μετς, Βασίλιεβ, Πάβελ Μαρίν, Λουτς (69' Πούριε), Ζένιοβ.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης (18' Οικονόμου), Παπασταθόπουλος (7' Ταχτσίδης), Μανωλάς, Σταφυλίδης, Μανιάτης (87' Τζιόλης), Κυριάκος Παπαδόπουλος, Μάνταλος, Μπακασέτας, Καρέλης, Μήτρογλου.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

Βοσνία - Κύπρος 2-0 (70' και 80' Τζέκο)

Εσθονία - Ελλάδα 0-2 (2' Τοροσίδης, 61' Σταφυλίδης)

Γιβραλτάρ - Βέλγιο 0-6 (1', 43' και 56' Μπεντεκέ, 19' Βιτσέλ, 51 Μέρτενς, 79' Αζάρ)

Η βαθμολογία (Group H)

1. Βέλγιο 9 (13-0)

2. Ελλάδα 9 (8-1)

3. Βοσνία 6 (7-4)

4. Εσθονία 3 (4-7)

5. Κύπρος 0 (0-7)

6. Γιβραλτάρ 0 (1-14)

*οι πρώτοι των ομίλων προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, οι 8 καλύτεροι δεύτεροι μετά από κλήρωση θα παίξουν μπαράζ (4 ζευγάρια σε ματς μέσα-έξω) και οι 4 νικητές θα προκριθούν στα τελικά της Ρωσίας

**σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς

Η επόμενη αγωνιστική (11/11)

Κύπρος - Γιβραλτάρ (19:00)

Βέλγιο - Εσθονία (21:45)

Ελλάδα - Βοσνία

Βοσνία - Κύπρος 2-0

Εσθονία - Ελλάδα 0-2

Γιβραλτάρ - Βέλγιο 0-6

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ