ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ανώτερη και τυχερή η Κροατία, 2-0 τη Νιγηρία

Ανώτερη και τυχερή η Κροατία, 2-0 τη Νιγηρία
AP PHOTO/PETR DAVID JOSEK

Η Κροατία υπέταξε τη Νιγηρία με 2-0 στο παιχνίδι του 4ου ομίλου χάρη στην κλάση της αλλά και μία δόση τύχης στα γκολ, με συνέπεια να τεθεί επικεφαλής στη βαθμολογία.

Η Κροατία ήταν καλύτερη από τη Νιγηρία, είχε βοήθεια από τύχη στο αυτογκόλ του Ογκενεκάρο Ετέμπο και στο ανόητο πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Γουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ, με συνέπεια να φτάσει στη νίκη με 2-0 στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου και να τεθεί επικεφαλής, πάνω από την Αργεντινή.

Οι Κροάτες ήταν πιο επιθετικοί, έχασαν μεγαλύτερες και καλύτερες ευκαιρίες σε σχέση με τους Νιγηριανούς που δεν μπορούσαν να βρουν "ορθόδοξο" τρόπο για να πλησιάσουν την εστία του Ντάνιελ Σούμπασιτς.

Τα τέσσερα πράγματα που είδαμε στον αγώνα:

1. Ο ΑΞΟΝΑΣ ΜΟΝΤΡΙΤΣ - ΡΑΚΙΤΙΤΣ

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς έχει "σπάσει" το τρίο των Λούκα Μόντριτς, Ίβαν Ράκιτιτς και Ματέο Κόβατσιτς, ωστόσο το 4-2-3-1 με τους δύο πρώτους στη βάση του έδωσε τη δυνατότητα στους Κροάτες να αποκτήσουν τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή. Οι Νιγηριανοί δεν έδειξαν να προτιμούν παιχνίδι αντεπιθέσεων, αλλά δεν είχαν άλλον τρόπο να επιτεθούν και να απειλήσουν την εστία του (ασταθούς) Ντάνιελ Σούμπασιτς, παρά μόνο τις κόντρες και τα στημένα.

Ανώτερη και τυχερή η Κροατία, 2-0 τη Νιγηρία
AP PHOTO/MICHAEL SOHN

Ούτε ο Μόντριτς ούτε ο Ράκιτιτς, πάντως, έβγαλαν κάθετες πάσες για να "τρυπήσουν" την αντίπαλη άμυνα, με τους Κροάτες να επιχειρούν με σέντρες και με ομαδικό παιχνίδι, να πλησιάσουν την εστία του Φράνσις Ουζόχο.

2. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΙΓΗΡΙΑΣ ΜΕ ΕΤΕΜΠΟ

Ο Γουίλφρεντ Εντίντι πήρε τη "γεύση" της Premier League πέρυσι με τη μεταγραφή του στη Λέστερ και προ ημερών ανακοινώθηκε η πώληση στη Λέστερ από τη Λας Πάλμας του παρτενέρ του στο 4-2-3-1 των Νιγηριανών, Ογκενεκάρο Ετέμπο. Δύο παίκτες που διαθέτουν επάρκεια τόσο στα ανασταλτικά όσο και στα επιθετικά προσόντα και έχουν πολύ καλή γκάμα φυσικών προσόντων.

Μόνο που ο Ετέμπο, παρότι γενικά στον αγώνα είχε σχετικά καλή απόδοση, ατύχησε στη φάση του 32ου λεπτού, όταν μετά από κόρνερ από δεξιά και δύο κεφαλιές, η μπάλα εξοστρακίστηκε στα πόδια του, άλλαξε πορεία και από άουτ κατέληξε στα δίχτυα των "σούπερ αετών".

3. ΑΡΓΗΣΕ Ο ΡΟΡ

Η αντίδραση της Νιγηρίας ήταν "σπασμωδική", με ορισμένες τελικές από στημένα και από μακρινά σουτ χωρίς τύχη. Η Κροατία είχε την λίγο περισσότερο και καθόριζε τον ρυθμό. Όταν δεν το έκανε, είχε φροντίσει να κλείσει καλά τους διαδρόμους, ακόμα και με τον Μάντζουκιτς να οπισθοχωρεί.

Οι Νιγηριανοί δεν "απάντησαν", αλλά κυρίως δεν "απάντησε" σωστά ο Γκέρνοτ Ρορ από τον πάγκο. Στον αγώνα πέρασε μόνο ο Αχμέντ Μούσα στη θέση του αφανή Άλεξ Ιγουόμπι κι αφού ο Ντάλιτς είχε κάνει ήδη την πρώτη αλλαγή του (Μαρσέλο Μπρόζοβιτς στη θέση του Αντρέι Κράμαριτς).

Ανώτερη και τυχερή η Κροατία, 2-0 τη Νιγηρία
AP PHOTO/PETR DAVID JOSEK

Η δεύτερη αλλαγή του Γερμανού τεχνικού των Αφρικανών ήρθε στο 73ο λεπτό (ο Κελέσι Ιχεανάτσο στη θέση του Οντιόν Ιγκάλο), δύο λεπτά αφότου ο Μόντριτς έκανε το 2-0 με πέναλτι που κέρδισε σε κόρνερ ο Μάντζουκιτς, από ανόητο μαρκάρισμα του Γουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ.

4. ΟΥΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Η Κροατία ήταν η ομάδα που θεωρητικά ήθελε να παραμείνει ως έχει το σκορ και η Νιγηρία αυτή που ήθελε να αλλάξει. Μόνο που έπαιζαν... αντίθετα, αφού οι Κροάτες συνέχιζαν να επιτίθενται και οι Νιγηριανοί να μην μπορούν.

Η αμυντική λειτουργία της Κροατίας ήταν πολύ σωστή και όταν τα έχανε, Ντέγιαν Λόβρεν και Ίβαν Στρίνιτς με τάκλιν της τελευταίας στιγμής, ανέκοπταν τελικές προσπάθειες και κρατούσαν το μηδέν στην εστία τους.

Γήπεδο: Αρένα Μπάλτικα

Διαιτητής: Σάντρο Ρίσι (Βραζιλία)

Βοηθοί: Έμερσον ντε Καρβάλιο (Βραζιλία), Μαρσέλο βαν Γκάσε (Βραζιλία)

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Ρέμπιτς (78' Κόβατσιτς), Κράμαριτς (60' Μπρόζοβιτς), Πέρισιτς, Μάντζουκιτς (86' Πιάτσα)

ΝΙΓΗΡΙΑ (Γκέρνοτ Ρορ): Ουζόχο, Σέχου, Τροστ Εκόνγκ, Μπαλόγκουν, Ιντόγου, Εντίντι, Ετέμπο, Μόουζες, Όμπι Μίκελ (88' Νουάνκουο), Ιγουόμπι (62' Μούσα), Ιγκάλο (73' Ιχεανάτσο)

Γκολ: 32' αυτ. Ετέμπο, 71' πέν. Μόντριτς

Κίτρινη κάρτα: 30' Ράκιτιτς, 89' Μπρόζοβιτς / 70' Τροστ Εκόνγκ

Κόκκινη κάρτα: -

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo credits:AP Photo/Petr David Josek, Michael Sohn

Το Μουντιάλ έφτασε, το Σερί επέστρεψε και μοιράζει 1.000.000€ μετρητά εντελώς δωρεάν*. Κατέβασε το νέο app του Stoiximan.gr, Seri, και απόλαυσε το Μουντιάλ Σερί! (*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ