ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Άνετες νίκες για Αγγλία και Πορτογαλία

Άνετες νίκες για Αγγλία και Πορτογαλία
AP PHOTO/ARMANDO FRANCA

Η Αγγλία υπέταξε με 2-0 την Κόστα Ρίκα στο τελευταίο φιλικό της πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, με καταπληκτικό γκολ του Ράσφορντ. "Τριάρα" της Πορτογαλίας στην Αλγερία.

Με επιτυχία στέφθηκε το τελευταίο τεστ της Αγγλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, όπου νίκησε με 2-0 την Κόστα Ρίκα στο "Έλαντ Ρόουντ" του Λιντς. Τα "λιοντάρια" ήταν ανώτερα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχαν την απόλυτη κυριαρχία και επιστέγασαν αυτήν την υπεροχή με ένα καταπληκτικό γκολ του Μάρκους Ράσφορντ με σουτ εκτός περιοχής στο 13'.

Οι ευκαιρίες ήταν με το μέρος τους, αν και όχι πολυάριθμες, ωστόσο δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα και το επόμενο γκολ ήταν θέμα χρόνου. Μετά από μία σειρά αλλαγών, στο 76ο λεπτό ο Ντέλε Άλι έδωσε στον Ντάνι Γουέλμπεκ κι αυτός συνέχισε το καλό σερί του με το εθνόσημο στο στήθος.

ΑΓΓΛΙΑ: Μπάτλαντ (64' Πόουπ), Τζόουνς, Στόουνς (64' Κέιχιλ), Μαγκουάιρ, Αλεξάντερ Άρνολντ (64' Τρίπιερ), Λόφτους Τσικ (79' Λίνγκαρντ), Χέντερσον (64' Άλι), Ντελφ, Ρόουζ, Βάρντι (61' Γουέλμπεκ), Ράσφορντ

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Γουάστον, Γκονάλες, Κάλβο, Γκαμπόα (72' Σμιθ), Γκουσμάν (69' Τεχέδα), Μπόρχες, Οβιέδο (60' Ματαρίτα), Βενέγας (65' Μπολάνιος), Ουρένια, Κάμπελ

Ιδανική προετοιμασία μπροστά σε περισσότερους από 53.000 φιλάθλους στο "Λουζ" της Λισαβόνας πραγματοποίησε η Πορτογαλία. Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν με 3-0 της Αλγερίας στον τελευταίο αγώνα τους πριν από το ντέρμπι με την Ισπανία για τον 2ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο (150ή συμμετοχή) στη βασική ενδεκάδα να παίζει κυρίως τον ρόλο του δημιουργού, αλλά να χάνει και δύο ευκαιρίες, ο Γκονσάλο Γκέντες ανέλαβε εκτελεστής και σημείωσε δύο τέρματα. Ο Μπρούνο Φερνάντες σκόραρε ενδιάμεσα από ασίστ του Ρονάλντο, ενώ στο τέλος ο Ζοάο Μάριο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση VAR.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πατρίσιο, Σοάρες, Πέπε, Άλβες (57' Φόντε), Γκερέιρο (57' Ρούι), Καρβάλιο (64' Κουαρέσμα), Μοουτίνιο (75' Μάριο), Μπ. Σίλβα (64' Αντριέν Σίλβα), Φερνάντες, Γκέντες, Ρονάλντο (74' Αντρέ Σίλβα)

ΑΛΓΕΡΙΑ: Σαλχί, Μαντί, Μεντζανί (71' Μπουνετζά), Μπενμουσά, Φερχάτ, Μπουκανσούς (57' Μπενκεμασά), Μπενταλέμπ, Μπενσεμπαϊνί, Μαχρέζ, Σλιμανί (85' Σουντανί), Μπραχιμί

Σε ένα κακό παιχνίδι στο Ίνσμπρουκ, η Νότια Κορέα δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε και έμεινε στο 0-0 με τη Βολιβία, στο τελευταίο φιλικό της πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018. Για τους Νοτιοαμερικανούς αγωνίστηκε για 86 λεπτά ο Ντάνι Μπεχαράνο του Παναιτωλικού.

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Σ. Γκ. Κιμ (46' Τζ. Χ. Κιμ), Γ. Λι, Τζανγκ (71' Γιουν), Γ. Γκ. Κιμ, Τζ. Χ. Παρκ, Μουν (46' Τζ. Σ. Λι), Κι, Τζουνγκ, Σ. Γ. Λι (60' Σον), Χουάνγκ, Σ. Γ. Κιμ (81' Μ. Γ. Κιμ)

ΒΟΛΙΒΙΑ: Λάμπε, Άνιες, Ακίν, Ράλντες, Σαγρέδο, Μπεχαράνο (86' Ροντρίγκες), Άρσε (83' Βάκα), Σααβέδρα (81' Ριμπέρα), Χουστινιάνο (90+2' Λ. Βάργκας), Κάμπος (85' Σάντσες), Ρ. Βάργκας (62' Άλι)

Τα αποτελέσματα των φιλικών της Πέμπτης

Νότια Κορέα - Βολιβία 0-0

Αγγλία - Κόστα Ρίκα 2-0 (13' Ράσφορντ, 76' Γουέλμπεκ)

Πορτογαλία - Αλγερία 3-0 (17', 55' Γκέντες, 37' Φερνάντες)

23:00 Ισλανδία - Γκάνα

Photo credits: AP Photo/Armando Franca

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ