ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Αμόκ για τη μουντιαλική εμφάνιση της Νιγηρίας πριν ακόμη τεθεί σε πώληση!

Nigeria's Alex Iwobi during the international friendly soccer match between Serbia and Nigeria at The Hive Stadium in London, Tuesday, March 27, 2018. (AP Photo/Matt Dunham)
Nigeria's Alex Iwobi during the international friendly soccer match between Serbia and Nigeria at The Hive Stadium in London, Tuesday, March 27, 2018. (AP Photo/Matt Dunham) AP

Η εμφάνιση της εθνικής Νιγηρίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο θα τεθεί σε πώληση την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο η NIKE έχει δεχθεί ήδη 3.000.000 (!) παραγγελίες.

Μπορεί να είναι μια από τις πιο παραδοσιακές αφρικανικές ομάδες σε εθνικό επίπεδο, αλλά δεν είναι Βραζιλία, Αργεντινή, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία ή Γαλλία. Είναι η Νιγηρία.

Η πρώτη εμφάνιση των "σούπερ αετών" έκανε ντεμπούτο στο φιλικό του περασμένου Μαρτίου με τη Σερβία στο Λονδίνο. Ωστόσο, δεν έχει τεθεί ακόμη σε πώληση. Τι κι αν μένει μία εβδομάδα μέχρι την επίσημη έναρξη των πωλήσεων;

Η εταιρία ένδυσης (NIKE) έχει δεχθεί ήδη 3.000.000 (!) αιτήματα παραγγελιών. Τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη εμφάνιση που θα φορούν οι Νιγηριανοί διεθνείς ποδοσφαιριστές στα γήπεδα της Ρωσίας παραπέμπει στο αντίστοιχο Μουντιάλ του 1994, το οποίο διεξήχθη στις ΗΠΑ. Η φανέλα βασίζεται στο πνεύμα της "Naija", το οποίο σημαίνει αισιοδοξία κι ενθαρρύνει τους νέους της χώρας να τιμούν την ιστορία και τον πολιτισμό αυτής.

Αμόκ για τη μουντιαλική εμφάνιση της Νιγηρίας πριν ακόμη τεθεί σε πώληση!

Η εμφάνιση της Νιγηρίας (από το ματς με την Ελλάδα, διακρίνεται ο Νίκος Μαχλάς) στο Μουντιάλ 1994 - Photo credits: Eurokinissi

Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκαν στην τελική φάση της διοργάνωσης. Κατέλαβαν την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση μαζί με τις εθνικές Βουλγαρίας (2η) κι Αργεντινής (3η), ενώ η Ελλάδα τερμάτισε στην τέταρτη και τελευταία θέση χωρίς βαθμό και γκολ. Αποκλείστηκε από την Ιταλία στη φάση των 16.

Η Νιγηρία βρίσκεται στον τέταρτο όμιλο μαζί με Κροατία (16/6, Καλίνινγκραντ), Ισλανδία (22/6, Βόλγκογκραντ) κι Αργεντινή (26/6, Αγία Πετρούπολη).

Photo credits: AP Photo/Matt Dunham

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ