ΜΟΥΝΤΙΑΛ

773€ το κόστος του άλμπουμ για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018

773€ το κόστος του άλμπουμ για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018

Σύμφωνα με τον μαθηματικό Πολ Χάρπερ, η συμπλήρωση του επίσημου άλμπουμ για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 πρόκειται να κοστίσει περίπου 773€, ποσό διπλάσιο από του Euro 2016.

Ο Πολ Χάρπερ, μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, δούλεψε πάνω σε μια φόρμουλα για να υπολογίσει το κόστος που χρειάζεται κάποιος για να συμπληρώσει ολόκληρο το άλμπουμ της Panini.

Συγκεκριμένα, στις σελίδες του βιβλίου περιέχονται οι 32 ομάδες με τους προπονητές, τα γήπεδα καθώς και παλιοί παίκτες που διέπρεψαν σε προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα, με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 682 αυτοκόλλητα.

Ένα φακελάκι της Panini περιέχει 5 αυτοκόλλητα με την τιμή να ανέρχεται στα 0.80€.

Εάν, λοιπόν, κάποιος αγοράσει 137 φακελάκια με αυτοκόλλητα και δεν βρει κανένα διπλό, θα του κοστίσει 109.60€, γεγονός "εξαιρετικά απίθανο" για τον Χάρπερ.

Ο Βρετανός καθηγητής, κατάφερε να αποδείξει ότι κατά μέσο όρο χρειάζονται 4.832 αυτοκόλλητα, ή 967 πακέτα, για τη συμπλήρωση του άλμπουμ.

Επιπλέον, πρότεινε και μία εναλλακτική που θα μπορούσε να μειώσει το κόστος της συλλογής. Ειδικότερα, επισήμανε πως θα μπορούσε κάποιος να ανταλλάξει με φίλους του, αλλά και πάλι η συμπλήρωση του άλμπουμ θα ήταν ιδιαίτερα δαπανηρή.

Ανταλλάσσοντας με 10 άτομα, το κόστος στον καθένα θα έφτανε τα 247€, σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

Καταλήγοντας, ο μαθηματικός ανέφερε πως προέβη στους ίδιους υπολογισμούς και για το Euro 2016, σημειώνοντας πως η συμπλήρωση εκείνου του άλμπουμ κόστιζε 374€, ποσό σχεδόν διπλάσιο από αυτό που απαιτείται για τη συμπλήρωση του άλμπουμ για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ