ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπλάτερ: "Ο τελικός πρέπει να γίνει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου"

Μπλάτερ: "Ο τελικός πρέπει να γίνει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου"

O πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, τοποθετήθηκε επίσημα για το θέμα της διεξαγωγής του τελικού του Μουντιάλ του 2022 που διεξαχθεί στο Κατάρ τονίζοντας ότι πρέπει να έχει τελειώσει η διοργάνωση μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου.

Η απόφαση για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στα τέλη του έτους φαίνεται πως είναι πια οριστική. Εκείνο όμως που μένει να αποφασιστεί είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής της διοργάνωσης με τα περιθώρια να είναι στενά και τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες να πιέζουν.

Όπως σας είχαμε γράψει με τα δεδομένα που υπάρχουν το Μουντιάλ μπορεί να διεξαχθεί από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Την ώρα όμως που η ευρωπαϊκή ομοσπονδία φέρεται να πρότεινε τη διεξαγωγή του τελικού στις 23 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της FIFA με επίσημη τοποθέτησή του τόνισε ότι είναι αντίθετος σε αυτό το ενδεχόμενο. Ο Σεπ Μπλάτερ από τη Βόρια Ιρλανδία όπου βρίσκεται για το συνέδριο της FIFA είπε πως εκείνος θεωρεί ότι ο τελικός πρέπει να έχει γίνει μέχρις τις 18 Δεκεμβρίου.

"Το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν θα πάει σίγουρα μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου. Πρέπει να έχουμε σταματήσει στις 18 Δεκεμβρίου. Είμαι ενάντια στο να τελειώσει η διοργάνωση στις 23" ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο. Υπενθυμίζουμε ότι ανάμεσα στα προβλήματα που υπάρχουν είναι η boxing day στην Αγγλία, αλλά και το Κόπα Άφρικα.

Από τη μία οι Άγγλοι τονίζουν πως δεν πρόκειται να αλλάξουν την καθιερωμένη ημερομηνία της boxing day, ενώ και από την άλλη οι Αφρικανοί πιέζουν ώστε να τελειώσει νωρίς όσο το δυνατόν νωρίτερα η διοργάνωση. Τον Ιανουάριο του 2023 έχει οριστεί να ξεκινήσει το Κόπα Άφρικα και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό θα πρέπει οι αθλητές να έχουν και ένα διάστημα ξεκούρασης.

Την οριστική απόφαση πάντως αναμένεται να την μάθουμε το αργότερο μέσα σε ένα μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ