ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Moυντιάλ: Το "stop" του Μουρ στον Ζαϊρζίνιο

Moυντιάλ: Το "stop" του Μουρ στον Ζαϊρζίνιο
© COLORSPORT

Η πιο αντιπροσωπευτική αγωνιστική στιγμή του Μπόμπι Μουρ με την φανέλα της Αγγλίας ήταν το τάκλιν πάνω στον Βραζιλιάνο Ζαϊρζίνιο. Δείτε το βίντεο.

Η πιο χαρακτηριστική στιγμή του Μπόμπι Μουρ με την φανέλα της Αγγλίας ήταν όταν σταμάτησε με αριστοτεχνικό τρόπο τον Ζαϊρζίνιο στο Μουντιάλ του Μεξικού το 1970.

Μπορεί η Αγγλία να ηττήθηκε με 1-0 από την Βραζιλία ωστόσο η απόδοση του Μπόμπι Μουρ πέρασε στην ιστορία ως μία από τις καλύτερες στην καριέρα του ίσως η καλύτερη.

Άψογος στα αμυντικά του καθήκοντα ο Άγγλος αμυντικός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην καλύτερη Βραζιλία όλων των εποχών.

Πολλές φορές σταμάτησε τους Βραζιλιάνους με άψογα τάκλιν. Ένα από αυτά με αντίπαλο τον Ζαϊρζίνιο, θεωρείται κλασσική στιγμή στην ιστορία των Μουντιάλ.

Ο Ζαϊρζίνιο μπήκε ταχύτατα στην περιοχή των Άγγλων και ο Μουρ με ψυχραιμία άπλωσε το δεξί του πόδι, πήρε την μπάλα και την πάσαρε στο συμπαίκτη του Φράνσις Λι.

Εκτός από το μοναδικό γκολ που έβαλε ο Ζαϊρζίνιο, στο συγκεκριμένο ματς πραγματοποιήθηκε και η απόκρουση του αιώνα από τον Γκόρντον Μπανκς σε κεφαλιά του Πελέ ενώ χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία με την ανταλλαγή της φανέλας μεταξύ του Μπόμπι Μουρ και του Πελέ μετά την λήξη του αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ