ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα (πιθανά) γκρουπ δυναμικότητας του Μουντιάλ

Τα (πιθανά) γκρουπ δυναμικότητας του Μουντιάλ

Στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, μαζί με άλλες επτά ευρωπαϊκές ομάδες, τις οποίες και θα αποφύγει, θα βρεθεί η Εθνική εν όψει της κλήρωσης του Μουντιάλ. Διαβάστε πώς αναμένεται να χωριστούν τα γκρουπ δυναμικότητας.

Η κατάσταση έχει λίγο-πολύ ξεκαθαρίσει όσον αφορά στο πώς θα τοποθετηθούν οι 32 ομάδες του Μουντιάλ εν όψει της κλήρωσης που θα διεξαχθεί στις 6 Δεκεμβρίου στην Μπαΐα της Βραζιλίας.

Εντελώς δεδομένο θεωρείται μέχρι στιγμή μόνο το πρώτο γκρουπ, στο οποίο συμμετέχουν η διοργανώτρια Βραζιλία και οι επτά πρώτες ομάδες στην κατάταξη της FIFA. Ο λόγος για τις Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Κολομβία, Βέλγιο, Ουρουγουάη και Ελβετία.

Από εκεί και πέρα, η μοιρασιά αναμένεται να γίνει ως εξής:

Από τις εναπομείνασες 9 ευρωπαϊκές ομάδες, οι 8 θα τοποθετηθούν στο 4ο γκρουπ, με τη λογική να λέει πως θα περισσέψει εκείνη που βρίσκεται χαμηλότερα απ' όλες στην κατάταξη της FIFA. Η Γαλλία, λοιπόν, θα πάρει θέση στο 3ο γκρουπ, μαζί με τις πέντε αφρικανικές ομάδες και τις δύο εναπομείνασες ομάδες της Νοτίου Αμερικής.

Τέλος, στο 2ο γκρουπ θα μπουν οι τέσσερις εκπρόσωποι της Ασίας (θυμίζουμε πως εκεί ανήκει και η Αυστραλία) και οι τέσσερις της Βορείου και Κεντρικής Αμερικής.

Τι προκύπτει απ' όλα αυτά;

Η Ελλάδα θα βρεθεί στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας και θα αποφύγει τις Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία, Πορτογαλία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Κροατία και Ρωσία.

Αν η Γαλλία, από το 3ο γκρουπ, κληρωθεί με ευρωπαϊκή ομάδα από το 1ο γκρουπ, τότε θα δημιουργηθεί όμιλος με 3 ομάδες από τη "γηραιά ήπειρο". Όλοι οι υπόλοιποι όμιλοι θα έχουν το πολύ δύο ευρωπαϊκές ομάδες, ενώ δεν θα υπάρχει κανένας όμιλος χωρίς ευρωπαϊκή ομάδα.

Ακολουθεί ένα προσχέδιο με την πιο πιθανή εκδοχή "στησίματος" των γκρουπ δυναμικότητας.

1ο γκρουπ 2ο γκρουπ 3ο γκρουπ 4ο γκρουπ
Βραζιλία ΗΠΑ Γαλλία Ολλανδία
Ισπανία Κόστα Ρίκα Χιλή Ιταλία
Γερμανία Μεξικό Εκουαδόρ Αγγλία
Αργεντινή Ονδούρα Ακτή Ελεφαντοστού Πορτογαλία
Κολομβία Ιαπωνία Γκάνα Ελλάδα
Βέλγιο Ιράν Αλγερία Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Ουρουγουάη Νότιος Κορέα Νιγηρία Κροατία
Ελβετία Αυστραλία Καμερούν Ρωσία
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ