ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ριβάλντο: "Δεν θέλουμε Μουντιάλ. Υγεία και παιδεία θέλουμε"

Ριβάλντο: "Δεν θέλουμε Μουντιάλ. Υγεία και παιδεία θέλουμε"

Στο πλευρό του φτωχού λαού που διαδηλώνει κατά του Μουντιάλ 2014 τάχθηκε ο Ριβάλντο, τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται ανθρώπινα σχολεία-νοσοκομεία και όχι την ποδοσφαιρική διοργάνωση. "Και μένα ο πατέρας μου πέθανε λόγω των νοσοκομείων. Είναι ντροπή", είπε μεταξύ άλλων.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες στην Βραζιλία έχουν ξεκινήσει μεγάλες διαδηλώσεις του λαού , κατά της διεξαγωγής του Μουντιάλ 2014.

Στην πραγματικότητα, οι Βραζιλιάνοι διαμαρτύρονται έντονα για το γεγονός πως ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του επόμενου καλοκαιριού, την ίδια στιγμή που τα δημόσια σχολεία και τα νοσοκομεία είναι σε άθλια κατάσταση.

Η οργή του κόσμου είναι μεγάλη, αφού βλέπει πως δεν έχει τα βασικά αγαθά στη ζωή του και η κυβέρνηση αντί να συμβάλλει στην εξάλειψη της φτώχειας, δίνει ένα καράβι χρήματα για μια ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Στο πλευρό των χιλιάδων διαδηλωτών είναι τάχθηκε και ο σπουδαίος ποδοσφαιρικός αστέρας, Ριβάλντο, ξεκαθαρίζοντας: " Μια χώρα που σιωπά δεν μπορεί να αλλάξει. Συγχαρητήρια στο λαό της Βραζιλίας που διαδηλώνουν και δείχνουν δυνατοί και ενωμένοι. Ίσως μ' αυτό τον τρόπο να μπορέσει να αλλάξει κάτι".

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, θυμήθηκε μάλιστα τα δικά του δύσκολα και φτωχά παιδικά χρόνια, εκφράζοντας την αντίθεσή του με την διεξαγωγή του Μουντιάλ: "Δεν είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο αυτή τη στιγμή. Δεν το χρειαζόμαστε. Χρειαζόμαστε υγεία και παιδεία.

Είναι ντροπή να σπαταλάμε τόσα πολλά χρήματα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ τα νοσοκομεία και τα σχολεία παραμένουν σε άθλιες συνθήκες. Τόσο βία και τέτοιο χάλι.

Ήθελα να το βγάλω από μέσα μου γιατί ήμουν και εγώ φτωχός και βίωσα τα προβλήματα που έχουν τα δημόσια σχολεία και την έλλειψη καλού συστήματος υγείας. Ακόμα με πονάει όταν το σκέφτομαι πως ο πατέρας μου χτυπήθηκε και πέθανε, γιατί ένα νοσοκομείο στο Ρεσίφε δεν τον περιέθαλψε".

Πηγή: nydailynews.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ