ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πόσο θα πληρώσει η FIFA για τους τραυματισμούς Νεϊμάρ και Ντι Μαρία

BELO HORIZONTE, BRAZIL - JUNE 28: Neymar of Brazil reacts after defeating Chile in a penalty shootout during the 2014 FIFA World Cup Brazil round of 16 match between Brazil and Chile at Estadio Mineirao on June 28, 2014 in Belo Horizonte, Brazil.  (Photo by Francois Xavier Marit - Pool/Getty Images)
BELO HORIZONTE, BRAZIL - JUNE 28: Neymar of Brazil reacts after defeating Chile in a penalty shootout during the 2014 FIFA World Cup Brazil round of 16 match between Brazil and Chile at Estadio Mineirao on June 28, 2014 in Belo Horizonte, Brazil. (Photo by Francois Xavier Marit - Pool/Getty Images) GETTY IMAGES

Οι τραυματισμοί ποδοσφαιριστών συνεχίζονται στο Μουντιάλ με τελευταία θύματα τους Νεϊμάρ και Ντι Μαρία. Διαβάστε τι προβλέπεται με τις αποζημιώσεις της FIFA προς τους συλλόγους των "θυμάτων".

Η εικόνα ποδοσφαιριστών να αποχωρούν τραυματίες από το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν "παγώνει" μόνο τις εθνικές τους ομάδες αλλά προκαλεί και ανησυχία στους συλλόγους στους οποίους ανήκουν. Και παράλληλα οδηγεί τους ανθρώπους της FIFA να βγάλουν τα κουμπιουτεράκια τους για να υπολογίσουν την αποζημίωση που θα δώσουν στους συλλόγους των "θυμάτων".

Σύμφωνα με το πρόγραμμα προστασίας των ποδοσφαιριστών, το οποίο είναι σε ισχύ από τη σεζόν 2012/13, η παγκόσμια πμοσπονδία ξεκινά να πληρώνει τις ομάδες από την 29η ημέρα που ο παίκτης παραμένει τραυματίας. Ανάλογα με το συμβόλαιο του παίκτη με το σύλλογό του, το ποσό της ημερήσιας αποζημίωσης μπορεί να φτάσει μέχρι 20.548 ευρώ. Ενώ το συνολικό ποσό που θα δώσει η FIFA δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 7,5 εκατ. ευρώ.

Με βάση τα παραπάνω, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα εισπράξει ούτε ευρώ για τον Ντι Μαρία καθώς οι εκτιμήσεις κάνουν λόγω για απουσία περίπου δύο εβδομάδων. Το ίδιο ισχύει και για την Μπολόνια και τον Κονέ που χτύπησε με την Ιαπωνία, καθώς το διάστημα που θα μείνει εκτός δράσης ο Έλληνας μέσος δεν θα υπερβεί τις 3-4 εβδομάδες.

Αντίθετα, ο τραυματισμός του Νεϊμάρ θα κοστίσει στη FIFA. Εάν μείνει για παράδειγμα εκτός δράσης για 45 ημέρες, αφαιρέστε τις 28 πρώτες και πολλαπλασιάστε τις υπόλοιπες 17 με 20.548. Περίπου 350.000 ευρώ θα δώσει στην Μπαρτσελόνα η παγκόσμια ομοσπονδία.

Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι μπορεί να μείνει μόνο 1 μήνα εκτός ο Βραζιλιάνος, συνεπώς το ποσό πέφτει στις 41.000 ευρώ. Ενώ στις προβλέψεις για απουσία 8 εβδομάδων, ανεβαίνει στις 575.000 ευρώ. Θυμίζουμε ότι η ρήξη χιαστού του Κεντίρα τον περασμένο Νοέμβρη κόστισε στη FIFA περίπου 3 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ