ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ισπανικός Τύπος για το κάζο

RIO DE JANEIRO, BRAZIL - JUNE 18: Pepe Reina of Spain consoles Andres Iniesta and Iker Casillas as they walk off the pitch during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group B match between Spain and Chile at Estadio Maracana on June 18, 2014 in Rio de Janeiro, Brazil.  (Photo by Mike Hewitt - FIFA/FIFA via Getty Images)
RIO DE JANEIRO, BRAZIL - JUNE 18: Pepe Reina of Spain consoles Andres Iniesta and Iker Casillas as they walk off the pitch during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group B match between Spain and Chile at Estadio Maracana on June 18, 2014 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Mike Hewitt - FIFA/FIFA via Getty Images) FIFA VIA GETTY IMAGES

Ο ισπανικός Τύπος αναφέρεται σε ένα κλείσιμο κύκλου γι' αυτή την εθνική ομάδα της χώρας και φυσικά γράφει για την ιστορική αποτυχία της μη πρόκρισης στην φάση των "16".

Η εθνική Ισπανίας πήγε στην Βραζιλία ως κάτοχος του Μουντιάλ και ως νικήτρια των δυο προηγούμενων ΕURO. Έχοντας πάρει τα πάντα τα τελευταία χρόνια, ήταν αναμφίβολα από τα φαβορί και γι' αυτή την διοργάνωση. Το αποτέλεσμα όμως ήταν αρκούντως απογοητευτικό.

Ο ισπανικός Τύπος προσπάθησε με ηρεμία να αναφερθεί στον αποκλεισμό από την συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου και στην πλειονότητά του κάνει λόγο για τέλος εποχής.

Η Marca γράφει πως "Διαλύθηκαν τα όνειρά τους, διαλύθηκαν και τ' αστέρια. Άσχημο τέλος για την πρωταθλήτρια κόσμου δεν άντεξε ούτε μία εβδομάδα στη Βραζιλία. Η Ισπανία είχε μια φτωχή εικόνα και ηττήθηκε από μια σκληροτράχηλη χιλιανή ομάδα (2-0). Πιστέψτε το, έμειναν εκτός. Ήταν ένα άσχημο αντίο για τους πρωταθλητές. Η Ισπανία και η Αυστραλία έγιναν οι πρώτες ομάδες που αποκλείστηκαν".

Η Εl mundo Deportivo ανέφερε ότι "Η Ισπανία αποχαιρέτησε από την πίσω πόρτα. Οι Χιλιανοί ήταν και πιο επιθετικοί και πιο γρήγοροι. Οι αλλαγές του Ντελ Μπόσκε στο αρχικό σχήμα δεν δούλεψαν".

Η Αs τονίζει με τη σειρά της: "Θύματα του Μαρακανά, αντίο στο Μουντιάλ. Δεν υπήρξε αντίδραση από την Ισπανία και έτσι έγινε η πρώτη εθνική που αποκλείστηκε από το Μουντιάλ. Οι Βάργκας και Αρανγκούιθ έβαλαν την 'υπογραφή' τους στο δράμα της Ισπανίας. Οι κόκκινοι δεν έπαιξαν και δεν είχαν τύχη. Ξεκινά η συζήτηση για το τέλος ενός κύκλου και την ανάγκη για ένα νέο ξεκίνημα και μία διάδοχη κατάσταση".

H Sport στην ιστοσελίδα της κάνει λόγο για "Ο αποκλεισμός της Ισπανίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας αποτέλεσε ένα εξαιρετικό μάθημα που της έδωσε η Χιλή του ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, Αλέξις Σάντσες".

Η El Pais γράφει: "Η Ισπανία έμεινε εκτός από το Παγκόσμιο Κύπελλο, χάνοντας από τη Χιλή. Ένα παιχνίδι είχε για να μείνει ζωντανή και το έχασε. Τώρα μένει συτό με την Αυστραλία για να τελειώσει ο εφιάλτης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ