ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπουφόν: "Να φτάσω τις 150 συμμετοχές"

Μπουφόν: "Να φτάσω τις 150 συμμετοχές"

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν με τη συμμετοχή του στον αγώνα κόντρα στη Μάλτα έπιασε τον Πάολο Μαλντίντι στη δεύτερη θέση όλων των εποχών για την Ιταλία. Διαβάστε ποιον κυνηγάει πλέον, ποιοι απαρτίζουν τη δεκάδα και τι δήλωσε επ' αυτού.

Τις 126 συμμετοχές με το εθνόσημο έφτασε ο Τζανλουίτζι Μπουφόν στον αγώνα με τη Μάλτα, στον οποίο έπιασε και πέναλτι.

Ο Ιταλός τερματοφύλακας έχει βαλθεί να σπάσει κάθε ρεκόρ στην ιστορία των "ατζούρι" και στις δηλώσεις του δεν το έκρυψε.

"Ελπίζω να συνεχίσω να αγωνίζομαι σε αυτό το επίπεδο. Αν παραμείνω εντάξει σωματικά και πνευματικά, τότε ελπίζω να κάνω ακόμα περισσότερα. Λέω ότι για έναν αθλητή η ηλικία μετά τα 30 είναι σαν του σκύλου, κάθε χρόνος μετράει για επτά! Το γνωρίζω αυτό.

Είχαμε συναντηθεί στο Μιλάνο, όταν παίζαμε με τη Δανία, και ο Μαλντίνι μου είχε πει πως μπορώ να φτάσω τις 150. Ήμουν αισιόδοξος, αλλά τώρα δεν ξέρω, αν ο Θεός το θέλει και είμαι σε καλή κατάσταση, τότε είναι ένας στόχος που θα μπορούσε να υλοποιηθεί".

Τέλος, ο αρχικός στόχος του αρχηγού της Ιταλίας αυτή τη στιγμή δεν είναι άλλος από τις 137 συμμετοχές, δηλαδή να προσπεράσει τον Φάμπιο Καναβάρο, τον κορυφαίο παίκτη σε συμμετοχές με τη φανέλα της Ιταλίας.

Αναλυτικά οι πρώτοι σε συμμετοχές με τη "σκουάντρα ατζούρα":

Αριθμός Όνομα Συμμετοχές
1. Φάμπιο Καναβάρο 136
2. Πάολο Μαλντίνι 126
- Τζανλουίτζι Μπουφόν 126
4. Ντίνο Τζοφ 112
5. Τζανλούκα Ζαμπρότα 98
6. Αντρέα Πίρλο 97
7. Τζατσίντο Φακέτι 94
8. Αλ. Ντελ Πιέρο 91
9. Ντ. Ντε Ρόσι 84
10. Μάρκο Ταρντέλι 81
- Φράνκο Μπαρέζι 81
- Τζουζέπε Μπέργκομι 81
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ