ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπέιρα - Ρίο

Μπέιρα - Ρίο

Το Μπέιρα - Ρίο, είναι το στολίδι του Πόρτο Αλέγρε, ένα υπόδειγμα αρχιτεκτονικής και είναι το μοναδικό γήπεδο που φιλοξένησε αγώνες κατά την διάρκεια των έργων του.

Το Πόρτο Αλέγρε, θα φιλοξενήσει αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, με το "Μπέιρα - Ρίο" να είναι το καμάρι των "γκαούσος" και όχι μόνο. Το όνομά του σημαίνει ακροποταμιά.

Δείτε σε τρισδιάστατη απεικόνιση τα γήπεδα της Βραζιλίας.

Όνομα: Μπέιρα Ρίο (Εστάδιο Ζοζέ Πινιέιρο Μπόρντα)

Πόλη:Πόρτο Αλέγρε

Πολιτεία: Ρίο Γκράντε ντου Σουλ

Ομάδα: Ιντερνασιονάλ

Αρχικό κόστος: 41.00.000 ευρώ

Τελικό κόστος: 105.000.000 ευρώ

Χωρητικότητα: 48.849

Θέσεις πάρκινγκ: 7.000

Θέσεις Τύπου: Δεν έχει διευκρινιστεί

Διαστάσεις: 105 x 68

Καθυστέρηση: 2 χρόνια

Όνομα: Πήρε το όνομα του από την περιοχή Μπέιρα - Ρίο. Ρίο είναι ο ποταμός αλλά το γήπεδο δεν βρίσκεται σε ποτάμι, αλλά στην λιμνοθάλασσα Γκουιάμπα. Οι πρώτοι κάτοικοι της χώρας είχαν μπερδευτεί περνώντας το ποτάμι αντί για λιμνοθάλασσα και έτσι προέκυψε τόσο το όνομα της γειτονιάς, όσο και κατ' επέκταση το όνομα του σταδίου. Ο Ζοζέ Πινιέιρο Μπόρντα είναι ο πολιτικός που έλαβε την απόφαση για την κατασκευή του γηπέδου, αλλά πέθανε πριν δει το δημιούργημά του.

Μπέιρα - Ρίο

Κατασκευή: Το παλιό στάδιο στάδιο Μπέιρα- Ρίο εγκαινιάστηκε με με το παιχνίδι της Ιντερνασιονάλ απέναντι στην Μπενφίκα το 1969 με τον Εουσέμπιο να πετυχαίνει γκολ των Πορτογάλων. Η ανακατασκευή χρηματοδοτήθηκε εξ' ολοκλήρου από ιδιωτικούς πόρους και ένα από τα κυριότερα προαπαιτούμενα αυτής υπήρξε η επέκταση των θέσεων. Έχει φιλοξενήσει συναυλίες, έχει μετατραπεί στην μεγαλύτερη αίθουσα σινεμά. Είναι το πιο νότιο, γεωγραφικά, μουντιαλικό γήπεδο της Βραζιλίας. Ξεχωρίζει η μεταλλική στέγη.

Μπέιρα - Ρίο

Εναρκτήριο παιχνίδι: Ιντερνασιονάλ - Πενιαρόλ 2-1 (6/4/2014)

Ρεκόρ προσέλευσης (στο παλιό): Εθνική Βραζιλίας - Εθνική Γκαούσος 106.554 (17/2/1972)

Τι θα δούμε: Θα φιλοξενήσει παιχνίδια τεσσάρων ομίλων ανάμεσα τους καθώς και ένα παιχνίδι για επόμενη φάση, των 16.

Αναλυτικά:

15/6 Γαλλία - Ονδούρα

18/6 Αυστραλία - Ολλανδία

22/6 Νότιος Κορέα - Αλγερία

25/6 Νιγηρία - Αργεντινή

30/6 Γύρος των 16

Οι πύλες του ανεξήγητου: Οι καρέκλες του νέου σταδίου είναι παρόμοιες με αυτές του Γουέμπλεϊ, το κάλυμμα αντέχει σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, και γενικά λέγεται ότι δεν θα έχει πρόβλημα ακόμη και στα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα.

Το timelapse του γηπέδου:

Πόλη: Πόρτο Αλέγρε είναι το χαρούμενο λιμάνι στα πορτογαλικά, και είναι στον νότο όπως φαίνεται και από το όνομα της πολιτείας, πρωτεύουσα της οποίας είναι. Έχει 1.500.000 περίπου κατοίκους ενώ η πόλη σύμφωνα με τον θρύλο ιδρύθηκε από Πορτογάλους αποίκους από τα νησιά Ασόρες. Είναι προφανώς η νοτιότερη πρωτεύουσα πολιτείας και θεωρείται γενικά από τις πιο όμορφες πόλεις της χώρας.

Υποτροπικό το κλίμα η μέση θερμοκρασία τον μήνα διεξαγωγής του Μουντιάλ θα κυμαίνεται στους 14 με 15 βαθμούς. Τα ποδοσφαιρικά καμάρια της η Γκρέμιο με την Ιντερνασιονάλ έχουν όρκους αιώνιας έχθρας από την ημερομηνία γέννησής τους.

Μπέιρα - Ρίο

Το time - lapse της πόλης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ