ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουρίνιο: "Ο Μέσι παραμένει ιστορικός παίκτης"

ZURICH, SWITZERLAND - JANUARY 10:  Lionel Messi (l) of Argentina and Barcelona FC winner of the men's player of the year alongside Jose Mourinho (r) of Portugal and Real Madrid FC winner of coach of the yea award during the FIFA Ballon d'or Gala at the Zurich Kongresshaus on January 10, 2011 in Zurich, Switzerland.  (Photo by Michael Steele/Getty Images)
ZURICH, SWITZERLAND - JANUARY 10: Lionel Messi (l) of Argentina and Barcelona FC winner of the men's player of the year alongside Jose Mourinho (r) of Portugal and Real Madrid FC winner of coach of the yea award during the FIFA Ballon d'or Gala at the Zurich Kongresshaus on January 10, 2011 in Zurich, Switzerland. (Photo by Michael Steele/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Ζοζέ Μουρίνιο υπερασπίστηκε τον Λιονέλ Μέσι τονίζοντας πως δεν έχει ανάγκη το Μουντιάλ για να θεωρείται ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών. Κριτική σε Σαμπέγια για... Λαβέτσι.

O Λιονέλ Μέσι βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής για τη Χρυσή Μπάλα που του απονεμήθηκε (για τον κορυφαίο παίκτη του Μουντιάλ) παρότι δεν μπόρεσε να οδηγήσει την Αργεντινή στην κατάκτηση του τροπαίου στη Βραζιλία και ο Ζοζέ Μουρίνιο ανέλαβε το ρόλο του υπερασπιστή του.

"Είναι εύκολο να τον σέβεσαι όταν έχει κερδίσει αλλά όταν έχει χάσει, δεν είναι το ίδιο εύκολο", ξεκίνησε ο τεχνικός της Τσέλσι τις δηλώσεις του στο Yahoo και συνέχισε:

"Εξακολουθεί να είναι ένας ιστορικός παίκτης. Δεν έχει ανάγκη να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής για να είναι ένας ιστορικός παίκτης, ειδικά την τελευταία δεκαετία.

Για μένα ο Πελέ είναι Πελέ και ο Μαραντόνα είναι Μαραντόνα. Δεν μου αρέσει να συγκρίνω παίκτες από διαφορετικές γενιές. Ίσως επειδή ανήκει στην ίδια γενιά με μένα, για μένα ο Μαραντόνα είναι ο Μαραντόνα".

RIO DE JANEIRO, BRAZIL - JULY 13: Lionel Messi of Argentina looks on after being defeated by Germany 1-0 in extra time during the 2014 FIFA World Cup Brazil Final match between Germany and Argentina at Maracana on July 13, 2014 in Rio de Janeiro, Brazil.  (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)
RIO DE JANEIRO, BRAZIL - JULY 13: Lionel Messi of Argentina looks on after being defeated by Germany 1-0 in extra time during the 2014 FIFA World Cup Brazil Final match between Germany and Argentina at Maracana on July 13, 2014 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Matthias Hangst/Getty Images) GETTY IMAGES

Επιπλέον, ο 50χρονος Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε στον τελικό μεταξύ της Γερμανίας και της Αργεντινής, ασκώντας κριτική στον Αλεχάντρο Σαμπέγια για την επιλογή του να αντικαταστήσει στο ημίχρονο τον Εσεκιέλ Λαβέτσι.

"Νομίζω πως είχε φανταστικές επιλογές στο πρώτο μέρος. Θα ήθελα να μάθω για ποιο λόγο ο Λαβέτσι έμεινε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο.

Η Αργεντινή έπαιζε με δύο γραμμές των τεσσάρων παικτών, με τον Ένσο Πέρες να κλείνει στον Φίλιπ Λαμ και τον Λαβέτσι να κάνει το ίδιο στην απέναντι πλευρά.

Επειδή ήταν πολύ συμπαγείς ο Μέσι μπορούσε να περπατάει την ώρα που έκαναν άμυνα και όταν έπαιρνε τη μπάλα είχε την απαιτούμενη ενέργεια για να κάνει τη διαφορά.

Όταν ο Σαμπέγια έβαλε τον Αγουέρο στο ματς αντί του Λαβέτσι, η Αργεντινή άλλαξε το σύστημα από 4-4-2 σε 4-3-3 και τότε έχασαν την ισορροπία.

Ο Μέσι χρειάστηκε να τρέξει περισσότερο από τη στιγμή που βγήκε ο Λαβέτσι. Η ομάδα του έχασε την ισορροπία της και κυρίως ενέργεια, ενέργεια την οποία είχαν ανάγκη στην παράταση".

Μαραντόνα: "Ο Μέσι δεν άξιζε το βραβείο της FIFA"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ