ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελλάδα - Νιγηρία 0-0

Ελλάδα - Νιγηρία 0-0
INTIME SPORTS

Σαφώς καλύτερη η εικόνα της Εθνικής στο παραγωγικό κομμάτι απέναντι στη Νιγηρία, αν και δεν κατάφερε να νικήσει (0-0). Κορυφαίος για την Ελλάδα ο Γιάννης Φετφατζίδης.

Μπορεί να έμεινε και πάλι στο μηδέν, όμως το πρόσημο ήταν άκρως θετικό. Η Εθνική ομάδα άρεσε στο πρώτο φιλικό της επί αμερικανικού εδάφους, μένοντας και πάλι στη λευκή ισοπαλία, αυτή την φορά απέναντι στη Νιγηρία στο "PPL Stadium" στη Φιλαδέλφεια.

Αλλαγμένη κατά τα 10/11 στο αρχικό της σχήμα σε σχέση με το ματς απέναντι στην Πορτογαλία, ήταν σαφώς πιο επιθετική, είχε τον Γιάννη Φετφατζίδη σε εξαιρετική βραδιά και αν ήταν λίγο πιο ψύχραιμη στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσε να φτάσει στη νίκη.

Πάντως, ο Φερνάντο Σάντος είδε πράγματα που ήθελε από τους διεθνείς μας, που ήταν βελτιωμένοι στο παραγωγικό σκέλος, ενώ για μια ακόμη φορά δεν δέχτηκαν γκολ. Πλέον, η "γαλανόλευκη" στρέφει το βλέμμα της στον αγώνα με τη Βολιβία τα ξημερώματα του Σαββάτου (03:00), προτού πάρει το αεροπλάνο για την Βραζιλία.

Ελλάδα - Νιγηρία 0-0

Έτσι ξεκίνησαν οι δυο ομάδες

Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την ομάδα του κατά τα 10/11 διαφορετική σε σχέση με το φιλικό κόντρα στην Πορτογαλία. Ο Γλύκος ξεκίνησε στο τέρμα και στην άμυνα -από δεξιά προς τα αριστερά- οι Βύντρα, Μόρας, Μανωλάς και Τζαβέλλας. Ο Ταχτσίδης βρέθηκε στο κέντρο και εσωτερικοί μέσοι ήταν οι Καραγκούνης και Σάμαρης. Ο Χριστοδουλόπουλος ως αριστερός χαφ, απέναντι ο Φετφατζίδης και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Γκέκας.

Στον αντίποδα, η Νιγηρία είχε στο τέρμα τον Ενιεάμα και μπροστά του ως δίδυμο των στόπερ ξεκίνησαν οι Ομερούο και Ομποαμπόνα. Αριστερός μπακ ήταν ο Οντουνλάμι, δεξιά ο Άμπροουζ, ενώ το δίδυμο των κεντρικών μέσων αποτέλεσαν οι Όμπι Μίκελ και Ονάζι. Ο Οντεμβίγκι ήταν σε ρόλο επιτελικού μέσου και πίσω από τον Εμνίκε, ενώ στις άκρες βρέθηκαν οι Μόουζες (αριστερά) και Μούσα (δεξιά).

Ελλάδα - Νιγηρία 0-0

Ορεξάτη, της έλειψε το γκολ

Αν στον αγώνα με την Πορτογαλία, πρώτο και κύριο μέλημα ήταν ο φύλαξη των μετόπισθεν, το κλείσιμο των διαδρόμων στους τεχνίτες παίκτες των Ιβήρων και από εκεί και πέρα ό,τι προέκυπτε στην κόντρα, ο προσανατολισμός απέναντι στους Νιγηριανούς ήταν τελείως διαφορετικός.

Η μπάλα κυκλοφορούσε σαφώς καλύτερα, η Εθνική ήταν πιο γρήγορη στην ανάπτυξή της, με την τριάδα του κέντρου να έχει σαφώς πιο επιθετικούς προσανατολισμούς, ενώ ο Φετφατζίδης δημιουργούσε πολλά προβλήματα από την πλευρά του. Αν τελείωνε και καλύτερα τις φάσεις που βρέθηκε σε καλή θέση για γκολ, τότε θα μιλούσαμε για το ιδανικό πρώτο μέρος. Ο άσος της Τζένοα είχε δυο καλές φάσεις για να σκοράρει (9' και 28'), ενώ δυο καλά σουτ του Χριστοδουλόπουλου (21') και του Καραγκούνη (27') δεν βρήκαν στόχο.

Στον αντίποδα, ο Γλύκος πέρασε ένα μάλλον ήσυχο πρώτο μέρος και ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκε να φωνάξει "παρών". Οι Αφρικανοί δυσκολεύτηκαν από το καλό πρέσινγκ των διεθνών μας και τα τρεξίματά τους και δεν βρέθηκαν πολλές φορές σε θέση βολής, ενώ αντιμετώπισαν προβλήματα στην άμυνα, κυρίως από τη μεριά του ταχύτατου και τεχνίτη, Φετφατζίδη.

Ελλάδα - Νιγηρία 0-0

Θετική εικόνα και στην επανάληψη

Ο Φερνάντο Σάντος θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα με την έναρξη της επανάληψης, βάζοντας τον Κονέ αντί του κουρασμένου Καραγκούνη, ενώ ο Καπίνο πήρε την θέση του Γλύκου στα γκολπόστ. Δυο άλλαγές έκαναν και οι Νιγηριανοί, με το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου να μην έχει ιδιαίτερο ρυθμό και το ματς να είναι μοιρασμένο.

Ο Φετφατζίδης συνέχισε να δημιουργεί ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου, ενώ ο Μόουζες ταλαιπώρησε σε κάποιες στιγμές τον Λουκά Βύντρα από τη δεξιά πλευρά. Οι Μήτρογλου και Τζιόλης πέρασαν αντί των Γκέκα και Σάμαρη (63') και η διάταξη της Εθνικής άλλαξε σε 4-2-3-1.

Από τα πόδια του Φετφατζίδη ξεκίνησε και η μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε από τον Κονέ (66'), με τον άσο της Τζένοα να αφήνει την θέση του στον Σαμαρά στο 74' και να καταχειροκροτείται από τους Έλληνες φιλάθλους που ήταν στις εξέδρες. Ήταν αναμφίβολα ο καλύτερος του γηπέδου και κέρδισε πόντους με την εμφάνισή του.

Το 0-0 δεν άλλαξε παρά τις φάσεις που έκανε η Ελλάδα στα λεπτά που απέμεναν μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης, ενώ και ο Καπίνο είχε στο ενεργητικό του μια πολύ καλή επέμβαση. Σε γενικές γραμμές πάντως, ο Φερνάντο Σάντος πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος με την εικόνα της Εθνικής μας, που διατήρησε τα θετικά στοιχεία στο αμυντικό σκέλος και ήταν αισθητά βελτιωμένη μπροστά.

Ελλάδα - Νιγηρία 0-0

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ελλάδα: Γλύκος (46' Καπίνο), Βύντρα, Τζαβέλλας, Μόρας, Μανωλάς, Σάμαρης (63' Τζιόλης), Καραγκούνης (46' Κονέ), Ταχτσίδης, Φετφατζίδης (74' Σαμαράς), Γκέκας (63' Μήτρογλου), Χριστοδουλόπουλος (80' Σακπιγγίδης)

Νιγηρία: Ενιεάμα, Άμπροουζ, Ομποαμπόνα (46' Γιόμπο), Ομέρουο, Ετσιετζίλε (41' Οντουνλάμι), Ονάζι, Μίκελ, Μούσα (46' Ουτσέμπο), Μόουζες, Οντεμβίγκι, Εμενίκε (77' Νουόφορ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ